avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Masina prin firma - TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Masina prin firma - TVA

Buna seara,

Am achizitionat o masina din Germania prin intermediul unei firme ce a facut import si are cod caen ca se ocupa cu import de autovehicule.

Firma respectiva, mi-a emis factura fiscala cu mentiunea "masina achizitionata in scopul revanzarii, regim special tva, conform art 152 alin.2" , iar pe factura nu apare TVA, si suma este fix pretul net platit de ei in Germania, iar eu am vazut acasa suma, facand conversia lei euro, ei nu au platit TVA nici in Germania pe ea.

Este posibil sa fi primit teapa, si sa fiu obligat la plata TVA eu?

Deoarece, pe factura de germania, apare suma cu VAT 0% = pretul masinii in euro, iar la vat 20% = 0 euro.

Ah, si firma care a cumparat-o in Germania este diferita de cea ce mi-a emis factura, o sa am probleme la inmatriculare?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
mariustz, utilizator

Alte discuții în legătură

Achizitionare masina importata mariustz mariustz Buna ziua, Am achizitionat o masina importata de o firma din romania, care mi-a emis factura pe aceasta. 1. In factura apare \"[i]masina achizitionata in ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina sh - achizitie tva Roger25 Roger25 Buna ziua, Am gasit un tip (pare de incredere, din ce imi povesteste), care are o firma care se ocupa cu masini second-hand din spatiul intracomunitar ... (vezi toată discuția)
Tva masini second hand smartcars smartcars buna ziua, am nevoie de o lamurire : am un srl si vreau sa imi cumpar o masina din germania pe firma. masina este second hand si costa in jur de 25.000 - ... (vezi toată discuția)