avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA masini second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA masini second hand

buna ziua,

am nevoie de o lamurire : am un srl si vreau sa imi cumpar o masina din germania pe firma. masina este second hand si costa in jur de 25.000 - 30.000 euro si o cumpar de la o firma platitoarea de tva din germania. sint platitor de tva in romania si pot face dovada. din cate am inteles, in acest caz, nu trebuie sa platesc tva in germania si nici in romania. se face taxarea inversa. este corecct ???

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:42, 29 Aprilie 2010
Taxarea inversa nu inseamna ca nu trebuie sa platiti TVA, ci inseamna ca datorati TVA in romania, prin autofacturare.
1. Daca societatea din Germania aplica regimul special pentru bunuri second-hand prevzut la art. 152^2 din Codul fiscal, TVA-ul este inclus in factura emisa si nu aveti drept de deducere, nu mai faceti taxare inversa.
2. Daca factura este emisa fara TVA in baza codului de inregistrare in scopuri de TVA comunicat de dvs., faceti taxare inversa. Dar TVA'ul deductibil inregistrat in 4426 (de la taxarea inversa) il veti deduce efectiv numai daca va incadrati in exceptiile prevazute la art. 145^1 din Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare.
mergand mai departe, ce se intampla daca masina second pe care o cumpar pe firma, o transform in capital social. decid sa imi cresc capitalul social al firmei cu acest mijloc fix pe care l-am achizitionat ???

in cazul de mai sus, mai trebuie platit tva-ul ???
da, tva nu este deductibila decat pt autovehiculele exceptate de la art. 145^1 cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara mijloc de transport second-hand anigb2 anigb2 Buna seara, Doresc sa achizitionez o masina second-hand in valoare de 15.000 euro din Italia. Firma din Italia si firma mea este platitoare de TVA. Pentru ... (vezi toată discuția)
Plata tva pentru masina ade31 ade31 Buna ziua, Daca cumpar o masina noua din Germania pe firma platesc TVA? (amandoua firmele sunt platitoare de TVA). Pot sa aplic \"taxarea ... (vezi toată discuția)