avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achizitionare masina importata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achizitionare masina importata

Buna ziua,

Am achizitionat o masina importata de o firma din romania, care mi-a emis factura pe aceasta.

1. In factura apare "masina achizitionata in scopul revanzarii. regim special tva, conform art 152 alin 2 din codul fiscal directiva 112)" iar pe factura nu apare TVA 19% si un text "SDD" in locul TVA. Ce inseamna acest lucru, o sa trebuiasca sa platesc eu TVA-ul? Mi-am luat teapa mai pe romaneste?

2. Daca firma importatoare, cea care a achizitionat masina din Germania, si cea pe care sunt scoase nr rosii, difera de firma care mi-a vandut masina si mi-a dat certificat fiscal + declaratii ca ei au adus-o, o sa am problema la inmatriculare? Firma pe factura de Germania, este una, iar pe factura ce mi-au vandut-o mie, este alta.

3. Ce acte imi trebuiesc, dupa ce fac RAR, la inmatriculari, in ideea in care eu am factura fiscala de la firma, mai am nevoie de factura de germania, sau alte acte?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2020
mariustz, utilizator

Alte discuții în legătură

Masina prin firma - tva mariustz mariustz Buna seara, Am achizitionat o masina din Germania prin intermediul unei firme ce a facut import si are cod caen ca se ocupa cu import de ... (vezi toată discuția)
Tva la auto germania danut12 danut12 -am cumparat o masina din Cluj cu numere de germania, si am mers sa o inmatriculez dar surpriza lipseste o factura. - in momentul in care am cumparat masina ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto import crt82 crt82 Buna ziua, Am achizitionat recent un autoturism import Germania. Autoturismul a fost adus in Romania pe platforma de catre o firma ce are ca obiect de ... (vezi toată discuția)