avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela comuna

Buna ziua.
Eu si fostul sot avem tutela comuna asupra fiilor nostri. Ce inseamna ca si timp si implicare acest lucru?Din partea ambilor...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:40, 10 Iulie 2020
Exercitarea autoritatii parintesti in comun prestpune existenta unui acord de vointa cu privire la luarea deciziilor!
În esență, autoritatea părintească comună face trimitere la împrejurarea că părinții trebuie să ia decizii împreună cu privire la creșterea, educarea și protecția copilului, respectiv în ceea ce privește administrarea bunurilor sale.

În luarea deciziilor, părinții trebuie să dea valență, în cel mai înalt grad posibil, interesului superior al copilului.În caz de neînțelegere între părinți, instanța va fi cea care decide, tot în interesul superior al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie Catalin-Ioan Catalin-Ioan Ce drepturi si obligatii (responsabilitati) am eu,ca tata,asupra copilului daca ii cedez custodia mamei?sau daca custodia va fi comuna?si ce implica una si ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)
Conditii obtinere custodie exclusiva cmutulescu cmutulescu care sunt conditiile pentru a obtine custodia totala asupra copilului in cazul unui divort. (vezi toată discuția)