avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata si incetare CIM
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata si incetare CIM

Buna ziua. Am niste neclaritati. In data de 6 iulie 2020 am depus dosarul (intrunind toate conditiile legale) pentru pensionare anticipata partiala (cu penalizare). Sunt angajata intr-o institutie publica.
Va rog sa imi spuneti daca am inteles corect: dupa primirea deciziei de pensionare de catre angajator si de catre mine, am dreptul sa o contest in termen de 30 de zile, corect?
Nu am de gand sa fac acest lucru.
Apoi, in baza acestei decizii, oricand voi dori,pot solicita incheierea CIM. Dupa efectuarea formalitatilor de incheiere CIM (nota de lichidare, etc.), angajatorul trimite la Casa de Pensii incheierea CIM si cu luna urmatoare voi intra in plata pensiei (care va sosi, dupa cate am citit, cam in 2 luni).
Este corect acest parcurs? Intreb pentru ca am citit intr-un raspuns dat altui utilizator ca CIM inceteaza de drept la data comunicarii deciziei, dar pensia se plateste de la data incetarii calitatii de asigurat.Mi se par ca se bat cap in cap aceste lucruri., ramanand o perioada descoperita. Asta, daca am inteles bine textul de lege.
In speranta ca m-am facut inteleasa, va doresc o zi calma.
Multumesc tare mult!

Alte discuții în legătură

Poti lucra daca ai decizia de pensionare anticipata? Natygh Natygh Am primit decizia de pensionare anticipata. Angajatorul doreste sa lucrez pana la sfarsitul acestei luni, Iulie inclusiv si luna August. Legal cum este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! aș dori să aflu răspuns la o problemă legata de ... mariahruban6 mariahruban6 Buna ziua! Aș dori să aflu răspuns la o problemă legata de pensie, care este neclară pentru mine: Am 60 ani, lucrez ca profesor de 15 ani, dar înainte ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)