avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit venit pe casă de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit venit pe casă de marcat

Bună ziua,
Sunt titular PFA, activez în domeniul transportului alternativ de persoane și am următoarea intrebare:
Pentru cursele cash eu trebuie să plătesc impozit pe întreaga sumă de pe bonul fiscal
sau pe cea virata de platformă în cont după oprirea comisionului aplicat de platforma cu care colaborez?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2020
Hlevca, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:41, 11 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oprirea comisionului aplicat de platforma cu care colaborati presupun ca se face in baza unei facturi, nu? Astfel, acea suma pentru dumneavoastra este o cheltuiala deductibila si o treceti in registrul jurnal de inasari si plati ca si cheltuiala, conform datelor din extrasul de cont, iar ceea ce scoateti la sfarsitul fiecarei zile (raportul z) ca incasari din casa de marcat, treceti ca venit..
Da, pe scurt, trebuie să plătiti impozit pe suma virata de platformă în cont după oprirea comisionului.
Dar nu va grabiti. Calculul bazei anuale de impozitare cuprinde de fapt total venituri anuale incasate - total cheltuieli deductibile anuale platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli Alina.g274 Alina.g274 Buna! Ca si pfa colaborator in domeniul asigurarilor comisioanele pot fi deduse. Intrebarea mea este: ce perioada am la dispozitie pentru a deduce astfel de ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)