avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea orelor suplimentare munca în ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea orelor suplimentare munca în ture

Bună ziua,
In cazul muncii în ture de 12/24, unde programul de lucru se stabilește în baza graficelor lunare, și unde intr-o lună, de exemplu, ar rezulta ore suplimentare conform planificării dar tot în aceeași lună angajatorul trebuie si poate sa compenseze ore suplimentare rezultate din lunile precedente, cum se închide luna în Pontaj pentru salariatul respectiv? Se păstrează orele suplimentare generate din luna în curs, conform graficului de tură? Se poate ca într-o lună, același salariat sa aibă și recuperare ore suplimentare din lunile precedente dar și ore suplimentare rezultatele din repartizarea muncii conform graficului întocmit inițial ?
Cel mai recent răspuns: ram ram , utilizator 12:48, 10 Iulie 2020
Im termen de 60de zile de la efectuare se compensează muncă suplimentară.. In caz contrar , orele suplimentare se vor plăti cu un spor de cel putin 75% la salariul de baza.
Mulțumesc pentru răspuns. Intrebarea mea este dacă la momentul compensarii orelor suplimentare, cu respectarea termenului de 60 de zile, considerăm în Pontajul lunar că zilele libere plătite în compensare intregesc norma din lună putând astfel să rezulte alte ore suplimentare conform graficului întocmit anterior compensarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale Medeea  Iliescu Medeea Iliescu Va rog sa ma indrumati in legatura cu o problema. Sotul meu este subof. jandarm in cadrul MAI si am o nelamurire cu salarizarea .Indiferent de numarul de ore ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)
Plata repausului saptamanal pentru lucrul in ture gigione01 gigione01 Am lucrat aproximativ 20 de luni in ture 12 cu 24 liber. Niciodata nu am avut 48 de ore repaus saptamanal si am lucrat in toate zilele de sarbatori legale in ... (vezi toată discuția)