avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interdicție Turcia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interdicție Turcia

Buna ziua
Am fost prin turcia,în vacanță de 3 ori in 2019.
Ultima dată am stat din 10.10.2019 pana pe data de 18.01.2020, pentru ca am aplicat pentru o rezidență de turist pentru 6 luni, dar interviul l-au programat pe 17.01.202, iar cand am realizat ca am depasit cele 90 de zile m-am intors in România.
La vama nu au p.o.s ca sa pot plăti amenda cu card, iar eu nu aveam decat bani românești la mine. Asa ca mi-au făcut o amenda frumoasa cu interdicție de 5 ani. Si mi-au spus că pot plăti amenda la consulatul turn din bucuresti in 10 zile. Dar bineinteles ca aici mi-au spus că este imposibil si ca se va plăti doar la granița.
M-au rugat sa aplic pentru visa ca sa ridic interdicția, dar am fost refuzată și am aflat de abia pe data de 29 martie, după 9 zile după ce am trimis mail.
Ca sa nu mai spun ca nu m-ai întrebat macar numărul pașaportului sau numele meu.
Acum, am aplicat din nou ieri, iar astăzi mi-au spus că răspunsul durează între 3 și 8 saptamani.
Intrebarea mea este :
Dacă am avut documente in care se atestă faptul că aveam bani să plătesc amenda pe cardul de debit,daca nu am depasit mai mult de 8 zile, daca nu am comis nici o crimă, daca le-am oferit toate actele necesare, inclusiv contractul de închiriere on istanbul, dosarele pentru rezidență, de ce am fost refuzată, iar daca motivul este ca am interdicție, atunci de ce ma lasa sa aplic din nou?
Cum pot face contestatie si cum pot face plângere?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 08:56, 11 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa contestati decizia luati legatura cu un avocat din Turcia. Turcia este stat suveran si nu poate fi dat in judecata-n Romania.

Altfel, la cat de nasoala este situatia politica din Turcia si cum nu prea se respecta drepturile omului acolo, bucurati-va ca ati scapat doar cu atata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie turcia situatieurgenta situatieurgenta Buna seara, Am depasit perioada legala de sedere pe teritoriul Turciei cu 100 zile, am venit in Romania pe data de 18.12.2011 si la aeroport am primit o ... (vezi toată discuția)
Interdicție turcia? MehmetO MehmetO Buna seara. Mă poate lamuri cineva și pe mine in următoarea chestiune: in data de 31.05.2018 eu am plecat in Turcia ca și turist pe o perioadă de 90 de ... (vezi toată discuția)
Viza Leyla84 Leyla84 Buna ziua din data 23.05.2009 a fost prima mea intrare pe anul asta in Turcia am ramas timp de 60 de zile pina pe 21.07.2009 deoarece atit am avut viza pe ... (vezi toată discuția)