avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilizare litigii pierdute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilizare litigii pierdute

Cum se contabilizeaza litigiile pierdute pe facturi cu tva?Multumesc
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 22:57, 17 Decembrie 2009
Litigiile pot fi atit in ceea ce privesc creantele cit si datoriile. Detaliati.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
t.simona, utilizator
Litigiile sunt legate de facturi emise de societatea mea.Creante.Multumesc.
Pt sumele aflate in litigiu constituiti provizioane daca sunt indeplinite cond de recunoastere al acestota . Constituirea provizionului se va inregistra in contabilitate astfel: 6812 = 1511. Spuneti ca ati pierdut procesul implicit creanta :
658 = 411
Provizionul constituit initial pentru litigiul cu clientul, a ramas fara obiect si se
anuleaza: 1511 = 7812
Provizionul , cheltuiala si 411 sunt la valoarea cu tva inclus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)
Provizioane teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com Buna ziua ma confrunt cu o problema putin cam dificila. Lucrez la o fundatie si la sf anului 2011 pentru a nu avea profit am constituit provizioane art ... (vezi toată discuția)
Comtabilizare provizionanelor morali morali buna ziua, doresc sa cer si eu un sfat referitor la niste provizioane pentru riscuri si chelt constuite intr-un an anterior la 31 .12. 2012 s-a ... (vezi toată discuția)