avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de curatenie intre doua persoane fizice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de curatenie intre doua persoane fizice

Buna ziua!
Sunt o persoana fizica (neautorizata, nu e necesar) si am patru camere inchiriate in scop turistic. Intentionez sa colaborez, pentru a ma ajuta la curatenie, cu o alta persoana fizica, cetatean strain (moldovean) cu rezidenta in Romania.
Cum se pune problema din punct de vedere legal: un contract de prestari servicii este suficient? Persoana respectiva trebuie sa isi declare venitul la ANAF daca nu e cetatean roman? Trebuie sa plateasca impozit, si cat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariusgrid , utilizator 13:15, 14 Iulie 2020
Contractu de prestari servicii nu este concludent ,,, mai bine un contract individual de munac.
O persoana fizica (neautorizata) poate sa aiba angajati cu contract de munca?
Da, poate avea angajati cu contract de munca.

În sensul Codului Muncii, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.

Persoana fizică dobândeşte capacitatea de a încheia contracte individuale de muncă în calitate de angajator, din momentul dobândirii capacităţii depline de exerciţiu.
Va multumesc pentru raspuns. Ma intreb daca este obligatoriu sa semnez un contract individual de munca. Presupun ca asta va cauza o doza serioasa de umblat pe la diverse institutii, de angajat si un contabil, depuneri de declaratii etc. Eu am de munca o ora-doua pe zi, nu in toate zilele, nu am exclusivitate pentru activitatea doamnei. Nu exista o solutie mai simpla pentru a putea colabora, fiind vorba de doua persoane fizice neautorizate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract Obstacol Obstacol Buna seara as putea sa angajez pe cineva sami faca curatenie 2 3 ore pe zi daca nu am firma ? (vezi toată discuția)
Angajatorul persoana fizica Madalina P. Madalina P. Angajatorul persoana fizica poate fi orice persoana fizica ce are capacitate de exercitiu deplina sau trebuie sa aiba un business-gen intreprinzator familial? ... (vezi toată discuția)
Persoana fizicã: pot angaja pe cineva? robintel robintel Salutare, Aș fi interesat dacă eu, persoană fizică și angajat al unei companii private, pot angaja pe cineva cu forme legale ca să-mi presteze ... (vezi toată discuția)