avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sentinta irevocabila doar intr-un oras?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sentinta irevocabila doar intr-un oras?

Buna seara

Societatea a fost chemata in judecata-fond somatie de plata-la judecatoria din orasul Cluj(de unde este firma creditoare)s-a dat sentinta ca fiind neintemeiata somatia de plata,irevocabila.Doar acolo e irevocabila,in orasul Cluj??

Astazi am primit o noua chemare in judecata,de la aceeasi firma,insa in orasul meu,iar citatia a ajuns mai tarziu decat termenul de judecata fixat...deci nu am avut cum sa ma apar...nici macar sa trimit intampinarea...

Pe citatie este mentionat cu litere bolduite; > Potrivit art.7,al 4 din OUG nr.119/2007,pana cel tarziu in ziua fixata pt.infatisare,debitorul este obligat sa depuna intampinare,sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii,in afara celor de ordine publica.In cazul nedepunerii intampinarii,instanta poate considera aceasta ca o recunoastere a pretentiilor creditorului>

Eu nu cunosc motivul respingerii primei chemari in judecata,deoarece nu am primit nici o instiintare srisa,am vazut doar pe seitul judecatoriei...

Ce sa inteleg prin mentiunea de pe citatie??
Ce mai pot face daca nu am primit la timp cererea??Oricum am ratat termenul de judecata...
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 07:56, 17 Decembrie 2009
Buna seara.Sfatul meu este sa angajati un avocat.Dupa cele expuse de dvs veti avea castig de cauza si veti recupera cheltuielile de judecata inclusiv onorariul avocatului
adiv a scris:

Buna seara.Sfatul meu este sa angajati un avocat.Dupa cele expuse de dvs veti avea castig de cauza si veti recupera cheltuielile de judecata inclusiv onorariul avocatului

Buna seara si dvs...dar nu mi-ati raspuns la intrebari...:(
Hotararea de la Cluj este valabila pe intreg teritoriul tarii.Daca s-a respins cererea pe OUG 119/2007, acel creditor avea posibilitatea sa va cheme in judecata in procedura comuna pentru recuperarea debitului si nu putea formula o noua cerere pe OUG 119/2007. Cred ca abuzeaza.
Daca ati pierdut termenul si instanta s-a pronuntat, aveti posibilitatea sa formulati cerere in anulare a ordonantei unde veti prezenta in aparare situatia de la Cluj.

Sa stiti ca sfatul dat de Adiv este corect si ati face bine sa angajati un avocat
cazacioc a scris:

Hotararea de la Cluj este valabila pe intreg teritoriul tarii.Daca s-a respins cererea pe OUG 119/2007, acel creditor avea posibilitatea sa va cheme in judecata in procedura comuna pentru recuperarea debitului si nu putea formula o noua cerere pe OUG 119/2007. Cred ca abuzeaza.
Daca ati pierdut termenul si instanta s-a pronuntat, aveti posibilitatea sa formulati cerere in anulare a ordonantei unde veti prezenta in aparare situatia de la Cluj.

Sa stiti ca sfatul dat de Adiv este corect si ati face bine sa angajati un avocat

Si cum sa fac rost de comunicarea scrisa ,in care apare motivul respingerii,de la judecatoria de la Cluj???

Cine poate sa-mi explice mentiunea de pe citatie??
Hot instantei din Cluj o luati de la instanta in copie legalizata.
Mentiunea din citatie este prevazuta in lege ca sanctiune, daca nu depui intampinare.
Cred ca e bine sa va angajati un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire ContSters183043 ContSters183043 Cum pot sa interpretez favorabil intr-un proces nedepunerea intampinarii si neprezentarea la proces a partii adverse (paratul) in proces comercial? (vezi toată discuția)
Oug 119 cazzuall cazzuall pe oug 119 pot sa depun intampinarea la primul termen fixat - art.7 alin4. din actul amintit? (vezi toată discuția)
Excepþii de procedurã delotilia delotilia Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât ... (vezi toată discuția)