avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligativitate plata amenda reexaminare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligativitate plata amenda reexaminare permis

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am suspendat dreptul de a conduce timp de 90 de zile pentru viteza. Prima abatere de genul, ma duc la examenul 13 din 15, toate bune si frumoase pana aici.
Mi se spune ca trebuie neaparat sa fac dovada platii amenzii pentru a putea beneficia de reducerea la 30 de zile. Datorita pandemiei, trec printr-o perioada financiara stresanta, neavand posibilitatea platii amenzii (pe care as fi platit-o in mod normal fara nici un comentariu).
Intrebarea este: am citit textul legii si nicaieri nu am gasit specificat plata obligatorie a amenzii pentru a beneficia de reducerea la 30 de zile. In urma acestei mici cercetari am vazut ca in unele judete nu se cere asa ceva, pe cand in altele da.
Exista vreo metoda prin care s-ar putea impune obligativitatea platii inafara de lege? Adica regulament intern MAI sau HCJ-uri, etc?
Urmeaza sa solicit o audienta la seful rutierei pentru a discuta aspectele problemei, dar pana atunci as dori sa stiu daca este sau nu obligatorie plata amenzii pentru a putea sustine examenul 13 din 15.
Judetul in cauza este Bacau.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:24, 13 Iulie 2020
E o încălcare a legii și atât. În lege (nu una) scrie ca depunerea unei plângeri contravenționale suspenda executarea pedepsei, dar, la fel, te trezești la primărie ca nu poți achita impozite. Ești trimis sa dai în judecată instituția, dacă nu-ți place.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile Dragos9345 Dragos9345 Am obtinut permisul de conducere in iulie iar in martie mi-a fost suspendat pentru viteza de 208km/h pe autostrada pentru o perioada de 90 de zile. Stiu ca nu ... (vezi toată discuția)
Drept de conducere permis suspendat silviu1975 silviu1975 Buna ziua, In data de 17.02.2015 mi-a fost suspendat permisul (90 zile) pentru viteza. Am primit dovada de 15 zile cu valabilitate pana in 4.03.2015. Am ... (vezi toată discuția)
Redobândire permis/plată amendă VladVZG VladVZG Bună ziua, Pe scurt, mi-a fost suspendat permisul în vara anului trecut, pentru viteză(110km/h, 3 luni suspendare). am făcut contestație, am pierdut ... (vezi toată discuția)