Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am suspendat dreptul de a conduce timp de 90 de zile pentru viteza. Prima abatere de genul, ma duc la examenul 13 din 15, toate bune si frumoase pana aici.
Mi se spune ca trebuie neaparat sa fac dovada platii amenzii pentru a putea beneficia de reducerea la 30 de zile. Datorita pandemiei, trec printr-o perioada financiara stresanta, neavand posibilitatea platii amenzii (pe care as fi platit-o in mod normal fara nici un comentariu).
Intrebarea este: am citit textul legii si nicaieri nu am gasit specificat plata obligatorie a amenzii pentru a beneficia de reducerea la 30 de zile. In urma acestei mici cercetari am vazut ca in unele judete nu se cere asa ceva, pe cand in altele da.
Exista vreo metoda prin care s-ar putea impune obligativitatea platii inafara de lege? Adica regulament intern MAI sau HCJ-uri, etc?
Urmeaza sa solicit o audienta la seful rutierei pentru a discuta aspectele problemei, dar pana atunci as dori sa stiu daca este sau nu obligatorie plata amenzii pentru a putea sustine examenul 13 din 15.
Judetul in cauza este Bacau.
Multumesc.
E o încălcare a legii și atât. În lege (nu una) scrie ca depunerea unei plângeri contravenționale suspenda executarea pedepsei, dar, la fel, te trezești la primărie ca nu poți achita impozite. Ești trimis sa dai în judecată instituția, dacă nu-ți place.