avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept de conducere permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept de conducere permis suspendat

Buna ziua,

In data de 17.02.2015 mi-a fost suspendat permisul (90 zile) pentru viteza. Am primit dovada de 15 zile cu valabilitate pana in 4.03.2015. Am trecut examenul pentru reducerea perioadei la 30 de zile. Mentionez ca indeplinesc cele 4 conditii ca sa pot beneficia de aceasta reducere a periodei de suspendare. Am depus dosarul pentru reducere (dovada cu examenul trecut, copie PV + copie chitanta + cerere catre Seful Rutierei). Am 2 intrebari:
1. exista posibilitatea ca dl. Comandant sa refuze cererea ? Chiar daca legal indeplinesc cele 4 conditii prevazute de lege.
2. cele 30 de zile expira in data de 4.04.2015 care este vineri. Conform legii, din data de 5 Aprilie am dreptul sa conduc. dar permisul il pot ridica abia luni, 6.04.2015. Se considera ilegalitate daca voi conduce in perioada 4 & 5 Aprilie? Si nu am permisul la mine. Am gasit un singur post asemantator dar fara un raspuns "legal". Doar faptul ca " am vorbit cu mai multi politisti de la rutiera, toti zic la fel, daca perioada de suspendare s-a terminat, ai voie sa conduci, chiar daca permisul propriu-zis nu este la tine, si nu esti amendat ca nu ai actele la tine, in cazul in care esti oprit in trafic, pentru ca ei pot verifica permisul, si le apare in baza de date, ca a fost suspendat si nu a fost ridicat."

Multumesc de raspuns.
Cel mai recent răspuns: just-vlad , utilizator 15:05, 28 Martie 2015
se poate un raspuns?
Pai daca cei de la rutiera v.au spus asa inseamna ca e adevarat..ca ei va opresc in trafic..siaeu sunt de acord cu domnii de la rutiera..eventual daca politistul nu gaseste ca nu a foat ridicat permisul ii explicati dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis suspendat pentru viteza stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Mi-a fost suspendat permisul 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h. Situatia este complicata, urmeaza sa ma mut din ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat ACManuela ACManuela Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 90zile. Mentionez ca sunt incepator si perioada se prelungeste automat cu inca 30 zile daca nu sustin ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat margareta2 margareta2 Buna ziua! Am permisul suspendat pentru 90 zile pentru depasirea vitezei cu 54 km. Acum conduc cu dovada pentru 15 zile. Politistul mi-a spus ca pot da examen ... (vezi toată discuția)