avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Suspendare temporara de activitate - pt Asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Suspendare temporara de activitate - pt Asociatii

Am o asociatie culturala , care datorita pandemiei nu isi mai poate desfasura activitatea ( spectacole de teatru in sali de spectacole ) .
Asociatia are 3 membri - 1 presedinte - eu si 1 vicepresedinte si 1 membru Chiar daca nu am incasari , pt ca nu pot sustine spectacole , am cheltuieli cu contabila , cu chiria , telefoane , comisioane de administrare la conturile bancare , etc
Vreau sa imi sistez actitatea temporar , pana la reluarea spectacolelor , si nu stiu cum sa fac . Sa fac eu o cerere sau la notar si nu stiu unde sa o depun ...
Mai am un SRL si pt acesta am depus la Registrul Comertului , dar pentru asociatie nu stiu unde .
Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriana Vlad , utilizator 20:20, 14 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La asociatii si fundatii nu se discuta de suspendarea temporara a activitatii pentru un anumit termen. asa cum este la srl.
Dar puteti sa negociati cu contabila ca pe perioada a catorva luni in care, chiar daca mai apare acolo sporadic cate o factura, nu mai e volumul acela mare de activitate si deci nu mai are rost s-i platiti suma lunara convenita. Daca nu intelege, renuntati definitiv la serviciile ei. Si cheltuielile cu telefoanele presupun ca sunt mai mici, chiar spre zero, daca nu mai sunt motive sa organizati evenimente.
Negociati si la inchirieri caci pana la urma nu s-a folosit acel spatiu.
Dar in general, da, va va fi mai greu.
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Va multumesc foarte mult pentru raspuns . In cazul asociatiilor se depune declaratia de beneficiar real , si daca da unde anume - la Judecatoria de unde apartin , sau la Ministerul Justitiei ? In declaratie va trebui sa fiu doar eu ca Presedinte beneficiar real , sau si vicepresedinta si membra cealalata ?
Precizez ca doar eu m-am ocupat de asociatie , celelalte 2 persoane au fost doar onorifice ,
Cu stima ,
Adriana Vlad

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia cu beneficiarii reali pentru ong Adriana Vlad Adriana Vlad Buna ziua ! Ma numesc Adriana si sunt presedinta unei asociatii culturale ( non-profit ) cu sediul in Constanta . Eu sunt presedinta si mai sunt 2 persoane ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata 1% crucea rosie Adriana Vlad Adriana Vlad Bună ziua! Am o asociație culturala și un SRL, cu care desfășor activități de spectacole de teatru. Pentru fiecare spectacol de teatru desfășurat, ... (vezi toată discuția)
Clarificări în privind activitatea și competența unui ong Adrianerosca Adrianerosca Bună ziua, Împreună cu 2 prieteni, dorim să înființăm o asociație, prin intermediul căreia să producem și să susținem producția de spectacole ... (vezi toată discuția)