avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent personal/ spor 15%si stimulent 2500lei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent personal/ spor 15%si stimulent 2500lei

Buna ziua , as dori dacă se poate un punct de vedere in legătura cu sporul de 15% pt asistenții personali angajați ai primăriei in compartimentul Asistenta Socială avan in vedere legea 153/2017
Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare stabilește, la art.39, încheierea contractului individual de muncă al asistentului personal cu primăria localității de domiciliu sau reședință a persoanei cu handicap grav, după caz.
Art. 20 din HG nr.268/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările și completările ulterioare, distinge asistentul personal ca serviciu social destinat persoanelor cu handicap la domiciliu.
Potrivit Anexei nr. 9, pct. IV lit. A din HG 153/2018 pentru aprobarea REGULAMENTULUI-CADRU privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”, asistentul personal, poate beneficia de spor de până la 15% din salariul de bază.
Potrivit art.12 coroborat cu art.16 din HG 153/2018 pentru aprobarea REGULAMENTULUI-CADRU privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”;
Și as vrea sa știu dacă Asistenții personali au dreptul la acel stimulent de 2500lei/ luna pe perioada stării de urgenta conform OUG 43/2020 actualizata cu ART.7, Alin.5 și 6.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:13, 28 August 2020
Spun si ca nu au bani dar si ca nu exista cadru legal...dar in lege se stipuleaza ca acesti bani vin din fonduri europene....Intotdeauna primariile spun ca nu au bani pentru noi. Daca era vorba pentru ei ,gaseau bani.De ce noi trebuie sa ne judecam pentru orice drept al nostru:pentru salariul corespunzator gradatiei pentru vouchere de vacanta pentru sporul de 15 % etc...De ce nu fac cei de sus o lege clara si neinterpretabila iar cei ce nu o respecta sa fie clar sanctionati? Noi sa cheltuim in instanta timp si bani...de parca nu as avea ce face acasa..Romania noastra!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cadrul legal exista ... Intr-adevar, legile se fac doar sa fie facute , rareori gasim un act normativ bine intocmit/adoptat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, oare ma puteti ajuta cu un articol de lege unde este ... Maricica124 Maricica124 Buna ziua, oare ma puteti ajuta cu un articol de lege unde este mentionat ce categorie de medici beneficiaza de spor O % ? Pe scurt, un medic epidemiolog ... (vezi toată discuția)
Salariu tundekadar tundekadar Buna.Sunt asistentă de farmacie la un spital de stat.Pînă acum am primit spor de conditii,spor ecran de 15 % .acum mi au zis ca de luna asta nu mai ... (vezi toată discuția)
Spor de calculator - lucrez în sănătate sunt economist stiti cumva în ... Papyyy Papyyy Bună ziua lucrez în sănătate sunt economist stiti cumva în baza cărei legi se primeste sporul de 15% ( calculator) (vezi toată discuția)