avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Chirie din urma
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Chirie din urma

Buna ziua
Functionez cu firma intr-un imobil apartinind unei autoritati a statului, de citiva ani.
Pina acum nu am facut contract din motive financiare dar am folosit spatiul.
Mi se poate solicita chirie pentru anii in care am folosit spatiul?Daca da,pe citi ani din urma?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:19, 15 Iulie 2020
Buna ziua,
Vi se poate solicita contravaloarea lipsei de folosinta de catre proprietar pentru 3 ani anteriori cererii de chemare in judecata.
In situatia in care eu solicit acum inchirierea mi se poate solicita chiria sau lipsa de folosinta tot pe 3 ani din urma?Il folosesc de 7 ani.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2020
steef, utilizator
Da, oricand pe ultimii 3 ani daca dovedesc ca ati folosit spatiul.
Revin cu un amanunt.
Eu am folosit doar jumatate din acea cladire(locul de desfasurare a activitatii)Cealalta jumatate este locuinta de servici care este de neutilizat si nici nu am folosit-o.
Desemenea nu am folosit nici pamintul care este in acte la acea locatie.
Ei spun ca au in acte totul ca un intreg.
E legal sa le dau pentru 3 ani din urma ca un tot unitar sau doar pt.ce am folosit din cladire?
Va multumesc mult!
Nu este legal ca v-au dat voie să folosiți spațiul fără contract,probabil ati "motivat "corespunzător șefii acelei instituții.Daca va dau în judeca apelati la un av si faceti aparari,daca vreti sa folositi în continuare cadeti la pace,e greu sa stim noi care este interesul dvs,ce intentie are proprietarul etc.

Alte discuții în legătură

Urgent! contract inchiriere intre societati comerciale georgepaton11 georgepaton11 Care sunt prevederile legale pentru contractele de inchiriere realizate intre doua persoane juridice? Daca o clauza prevede "spatiul neutilizat din vina ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament. cornel2 cornel2 cum se incheie un contract de inchiriere fara a avea probleme cu chiriasul, si cum se reziliaza contractul daca apar probeme??? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)