avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale URGENT! Contract inchiriere intre societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

URGENT! Contract inchiriere intre societati comerciale

Care sunt prevederile legale pentru contractele de inchiriere realizate intre doua persoane juridice? Daca o clauza prevede "spatiul neutilizat din vina chiriasului nu este scutit de la plata chiriei" se poate pretinde, pe cale de consecinta, ca cel neutilizat din vina propritarului sa fie scutit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:25, 19 Martie 2007
Prevederile legale le gasesti in codul civil.
Desi nu prea mi-e clar ce vrei, iti spun ca cel care iti inchiriaza are obligatia sa nu te tulbure, sa-ti asigure linistita folosinta a spatiului pt care platesti chirie.
Daca o parte a spatiului n-o poti folosi din cauza proprietarului, da, nu poti fi obligata la plata chiriei.

Care sunt prevederile legale pentru contractele de inchiriere realizate intre doua persoane juridice? Daca o clauza prevede "spatiul neutilizat din vina chiriasului nu este scutit de la plata chiriei" se poate pretinde, pe cale de consecinta, ca cel neutilizat din vina propritarului sa fie scutit? Multumesc!

Daca obiectul contractului cuprinde si "spatiul neutilizat" chiriasul este obligat la plata chiriei.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti sa precizati subiectul:-/
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune posesorie Iovanca Iovanca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: O soc. comerciala inchiriaza altei soc.com. un spatiu comercial. Soc. chiriasa nu plateste chiria timp de cateva luni, iar ... (vezi toată discuția)
Stomatologie adi_todo adi_todo Buna, prolema mea este urmatoarea: detin un cabinet de stomatologie si doresc sa inchiriez o tura. Dar nu stiu cum! Care este solutia legala cea mai buna ... (vezi toată discuția)
Drepturi chirias ContSters21743 ContSters21743 Buna tuturor. Va prezint succint un caz al unor chiriasi (familie cu 2 copii mici) cu contract de inchiriere sub semnatura privata. Proprietara doreste sa ... (vezi toată discuția)