avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Formulare plângere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Formulare plângere

Bună ziua! Aș avea nevoie de ajutor pentru formularea unei plângeri adresate judecatorului de Cameră Preliminara din cadrul Judecatoriei, în vederea contestării soluției primite într-un caz. Pentru a formula plângerea, am nevoie și de o copie a dosarului, în care soluția a fost de clasare?
Vă mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate inteleg dosarul nu a fost trimis cu rechizitoriu la instanta sa fie in procedura de camera preliminara, in speta fiind vorba de o plangere impotriva unei solutii de clasare adresata judecatorului de camera preliminara, in temeiul art. 340 c.p.p.
Ca sa va raspund la intrebarea dvs, daca intelegeti sa atacati ordonanta de clasare la judecatorul de camera preliminara, in vederea exercitarii dreptului la aparare, aveti nevoie sa copiati intreg dosarul de up.
Judecătorul de cameră preliminară, cand va soluţioneaza plângerea, verifică soluţia atacată pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul de urmărire penală, la fel si dvs cand criticati legalitatea si temeinicia ordonantei de clasare trebuie sa o faceti raportat la intreg dosarul de up.
Nu poate nimeni sa va furnieze un model de plangere, deoarece criticile in ceea ce priveste legalitatea si temeinicia ordonantei de clasare se fac raportat la cazul dvs.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen raspuns de catre procuror la plangerea impotriva ordonantei de clasare sanda2s sanda2s Buna ziua, Intr-un dosar penal partea vatamata a fost depusa plangere impotriva ordonantei de clasare in termenul legal de 20 de zile. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Daca nu sunt mulțumit de solutia de clasare a dosarului, am ... Marcel2017 Marcel2017 Daca nu sunt mulțumit de solutia de clasare a dosarului, am dreptul sa fac plângere la prim procuror, in termen de 20 de zile de la comunicare. Daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Necitare făptuitori plângere împotriva soluției de clasare art. 341 c.p.p. Primul Primul Bună ziua! Sunt parte vătămată într-un dosar penal. Prin rechizitoriu s-au dispus: 1. Trimiterea în judecată a Suspectului 1. 2. Clasarea ... (vezi toată discuția)