avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu mi se da chitanta pentru plata apei reci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu mi se da chitanta pentru plata apei reci

in urma cu citeva luni am cumparat o garsoniera intr-o zona rurala, problema este ca nu ni se da chitanta pentru plata apei reci. se citeste apa de unul dintre locatari se colecteaza bani si nici macar o copie dupa plata apei nu primim. mentionez ca sintem 7 locatari care stau in bloc si restul pina la 36 de apartamente sint ala firmei de imobiliare de la care am cumparat garsoniera. am stat de vorba cu patronul firmei si mi sa spus ca nu poate sa ami elibereze chitanta. intrebarea mea este: este legal cea ce se intimpla?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:47, 18 Iulie 2020
Atat timp cat la nivelul imobilului de locuit in comun nu este constituita persoana juridica=asociatie de proprietari,exista incheiat un singur contract furnizare utilitati intre furnizor si unul dintre proprietari=firma imobiliara
Cum si cine calculeaza consumul individual de apa,aveti instalate aparate de contorizat individuale?
sint instalate aparate de contorizat individuale la fiecare apartament, citirea apei este facuta de catre un locatar al blocului care il ajuta pe patronul firmei imobiliare si acest locatar nu este angajat al firmei de imobiliare. ce pot face in acest sens, nu vreau sa ma trezesc peste vreo 3 ani sa ma dea in judecata ca nu am platit apa, dupa cum spuneti si dumneavoastra exista un singur contract intre firma imobiliara si furnizorul de apa. si nu avem asociatie de locatari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideal ,deoarece domiciliati in imobil de locuit in comun,ar fi ,pentru protejarea intereselor individuale si asigurarea starii tehnice a imobilului sa desfasurati demersuri la nivelul celorlalti proprietari pentru infiintarea asoaciatie de proprietari care sa preia anumite atributii
Pana la infiintarea asociatiei de proprietari,realizati predarea indexului consum utilitati pe baza de inscrsi in dublu exemplar semnat de catre proprietarul care preia index lunar si concomitent realizati tabel de plati lunare semnat de catre cel care percepe c/v consum lunar
va multumesc frumos de raspuns. sa inteleg ca este nu este legal cea ce face cel ce citeste apa. vine citeste apa de pe contor il platesc cit am consumat si pleaca, nu semnez, nu da chitanta. fara tabel fara nimic. doar scrie intr-un caiet cit am pe ceas.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nici neapărat ilegal. Dvs. îi dați banii de bunăvoie, de ce faceți asta? Dacă toți proprietarii ați pretinde chitanță chiar și așa, de mână, cum se poate face în situația în care sunteți, eu zic că v-ar da.

Sau să pregătiți dvs. chitanța și el doar s-o semneze. Sau să vă faceți fiecare câte un caiet ca al lui în care să aveți notat, lunar, consumul și suma + data plății - poate semna acolo, pe caietul dvs.

Sau eecitiți răspunsul dat de d-na Ynocentta și faceți cum v-a zis:
Pana la infiintarea asociatiei de proprietari,realizati predarea indexului consum utilitati pe baza de inscrsi in dublu exemplar semnat de catre proprietarul care preia index lunar si concomitent realizati tabel de plati lunare semnat de catre cel care percepe c/v consum lunar

Aveți aici model pentru tabelul cu consumul de apă:
[ link extern ]
Cineva din cei 7 proprietari s-o pricepe să facă pentru fiecare un astfel de tabel. Pentru o locuință se poate face câte o foaie pe an, cu 12 rânduri (câte luni sunt).

Ca să nu mai faceți un tabel pentru bani se mai poate băga o coloană pentru suma plătită, iar când dați banii puneți omul care îi ia să semneze - poate vrea, că la ce zăpăceală e acolo e posibil să nu-și asume.

La cum descrieți situația este foarte posibil ca la un moment dat să ajungeți cum spuneți:
nu vreau sa ma trezesc peste vreo 3 ani sa ma dea in judecata ca nu am platit apa

și nu veți avea nicio dovadă că ați achitat.

Soluții pentru evidență ați avea și dvs. dar ar trebui să fiți mai hotărâți, nu să vă lăsați impresionați de firma de imobiliare care profită de faptul că sunteți în mediul rural. În mod normal, ar trebui să afișeze factura de apă și dovada plății undeva, la vedere. Măcar pentru asta insistați.

Nu e în regulă ce se întâmplă acolo.

Alte discuții în legătură

Apa platita si trecuta in plus pe tabelul care vine de la asociatie alexandrasmyrnaios alexandrasmyrnaios Buna ziua , De cativa ani mi se trece la consumul de apa pe lista care vine de la asociatie 2 sau 3 metri cubi de apa in plus pe motiv ca sunt pierderi care ... (vezi toată discuția)
Contoare inteligente de apa bomboana bomboana Daca o firma particulara autorizata de apa Nova vine intr un bloc si monteaza apometre cu citire radio, firma trimite la administratie facturi precum la gaze ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)