avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nerecunoscut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nerecunoscut

Bună ziua! Am și eu un băiețel dintr-o relație eșuată, care nu a mers. Copilul este pe numele meu, nu este recunoscut de tată, are liniuță in certificatul de naștere la numele tatălui. Problema mea este următoarea, eu ași dori să plec la muncă in străinătate și să il las pe cel mic o perioadă in grija mamei, a bunicii materne. Ce demersuri ar trebui să fac astfel încât cel mic să rămână legal in grija bunicii? Pentru că mă tem că tatăl lui va încerca să imi ia copilul sau să mă dea in judecată pentru că l-am lăsat pe cel mic in grija altcuiva. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:21, 17 Iulie 2020
Buna ziua,
Pai daca nu l-a recunoscut cu ce drept sa incerce sa-l ia?
Va trebui sa va adresati Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din zona si sa dati o declaratie notariala.
Daca indivicul vrea sa ia ciopilul, bunica trebuie sa apeleze imediat 112

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe certificatul copilului meu nu este trecut numele tatalui mada.simion mada.simion Am un baietel nascut in 1997 si ne avand posibilitatea de a ma cununa cu tatal copilului si asta din cauza parintilor mei . Am avut de ales intre doua ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor nedorit de familie accalin accalin Buna ziua, In subiect este vorba despre un baietel de 4 ani crescut de bunica materna, care acum nu mai vrea sa aiba grija de el, pentru ca spune ca este ... (vezi toată discuția)
Declarare copil nascut la doua luni dupa divort mihali mihali Buna dimineata, Va rog mult ajutati-ma cu un sfat legat de urmatoarea situatie: Un copil se va naste peste doua luni dupa ce parintii sai au divortat. Tatal ... (vezi toată discuția)