avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie minor nedorit de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie minor nedorit de familie

Buna ziua,

In subiect este vorba despre un baietel de 4 ani crescut de bunica materna, care acum nu mai vrea sa aiba grija de el, pentru ca spune ca este batrana si nu are venituri. Mama copilului este recasatorita, mai are 2 copii minori cu actualul sot, care nu vrea sa aiba de-a face cu micutul in cauza. Asa a si ajuns copilul sa stea la bunica. Tatal nu l-a recunoscut, deci cred ca iese din ecuatie.

Acum o prietena de-ale mele vrea sa il ia si sa aiba grija de el, impreuna cu sotul ei. Stie ca varianta adoptiei este una care necesita timp, iar ea vrea sa salveze copilul cand mai repede. Intre timp, l-a mai luat de la bunica, cu acordul acesteia, a petrecut cu el cateva week-enduri, iar copilul s-a aratat incantat. Care ar fi calea legala prin care ar putea face asta? Vrea sa-l inscrie la gradinita, pentru ca acum nu merge, la un medic de familie si nu are cum sa faca acest lucru pentru ca nu are niciun drept legal.
Poate deschide un dosar de adoptie sau cum sa faca sa fie mai bine si pentru copil si pentru ei?

Alte discuții în legătură

Tutela minorului CALM-B CALM-B Buna ziua, Sunt divortat inca de cand fiul meu avea 2 ani. Dupa divort s-a stabilit tutela copilului la mama. Chiar daca locuiesc intr-un alt oras am tinut ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Dinav Dinav M-am despartit de tatal copilului si i-am propus ca,atunci cand vrea sa petreaca timp cu baiatul lui,inclusiv week-enduri,sa stea la domiciliul copilului,fara ... (vezi toată discuția)
Cerere luare minor in week-end-uri, amenintare cu decaderea din drepturile parintesti gavrilescuclaudia gavrilescuclaudia Buna ziua! Sunt bunica materna a unui baietel de 4 ani.Fiica mea a divortat in urma cu aproximativ 2 ani de tatal copilului.In urma hotatrarii ... (vezi toată discuția)