avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Numele mamei pe certificatul de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Numele mamei pe certificatul de casatorie

Bună ziua!

Va rog sa ma ajutați cu o informație. Astăzi am avut cununia și abia acum am realizat ca pe certificatul de căsătorie apare numele mamei de dinainte de divorț, cel care apare pe certificatul meu de naștere. Este ok asa sau trebuia sa apară numele de familie actual de după divorț?

Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 14:09, 20 Iulie 2020
Buna ziua,
Trebuie sa apara numele mamei asa cum este el pe cerificatul de nastere!
Este corect. In definitiv sunteti un copil din casatorie. La casatorie se copiaza certificatul de nastere asa cum este el, iar la data nasterii dvs. parintii erau casatoriti, deci este firesc ca si numele lor sa fie cel avut la nasterea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere rodutx rodutx problema mea e simpla.2 oameni sau casatorit au facut un copil si au divortat dar mama a pastrat numele de familie al fostului.acum traieste in concubinaj cu ... (vezi toată discuția)
Modificare certificat nastere signyournamec signyournamec Buna ziua, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul urmator fara interventie in instanta. Problema este ca bunica apare in certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla date despre tata? maria dinca maria dinca Vreau sa stiu si eu cum pot afla date despre tatal meu de unde este,daca a mai avut copii,daca mai traieste... Exista vreo modalitate oficiala prin care pot ... (vezi toată discuția)