avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare comisie de disciplina

Sunt invitat la comisia de disciplina, la serviciu, in calitate de acuzat. Am voie sa inregistrez si sa folosesc dupa aceea, daca este cazul, inregistrarea?
Invitatia la comisie este semnata
directorul pe care l-am acuzat de hartuire si cel mai probabil din comisie va face si el parte ( el fiind mana dreapta a directorului general) un alt director care este coleg de birou cu acesta si dir. gen. Este normal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 20 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura disciplinara pentru personalul contractual este reglementata de Codul muncii, care stabileste ca aplicarea sanctiunii disciplinare va urma etapei de cercetare prealabila, conform art.251.

Astfel , printr-o decizie de numire sau prin regulamentul intern al angajatorului se poate decide componenta comisiei de disciplinara .

De asemenea ,Codul Muncii nu stabileste anumite conditii necesare a fi indeplinite de catre salariatii imputerniciti sa efectueze cercetarea, nici interdictii sau incompatibilitati pentru desemnarea in cadrul comisiei.
Am voie sa inregistrez discutia pentru a o folosii ulterior? Trbuie sa-i anunt ca inregistrez?
Parerea mea este ca atata timp cat codul muncii si regulamentul intern nu restrictioneaza o astfel de cerere se poate face. Prin urmare,pentru inregistrare in acest caz trebuie acordul expres al ambelor parti.
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de disciplina mmica mmica Sunt personal contractual intr-o institutie publica, subordonata aparatului central. Deoarece \"m am trezit\" membru in comisia de disciplina, doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Comisie de cercetare disciplinara prealabila maria isabela maria isabela Pentru cercetarea disciplinara prealabila a Sefului de serviciu din cadrul Serviciului de Apa organizat in subordinea consiliului local, consilierul local este ... (vezi toată discuția)
Componenta comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca din componenta unei comisii de disciplina este obligatoriu sa faca parte si un observator fara drept de vot (respectiv ... (vezi toată discuția)