avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobândă ulterior declarării scadenței anticipate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobândă ulterior declarării scadenței anticipate

Bună seara,
Având un credit restant fata de un IFN , am primit o notificare de declarare a scadenței anticipate, prin care eram donat să achit integral suma , însă , am convenit cu IFN-ul respectiv sa o rambursez in 3 tranșe , ceea ce am și început a face .
Dacă la momentul declarării scadenței anticipate , se preciza o anumită sumă , ulterior rambursării primei tranșe , am primit SMS-uri prin care eram in continuare somat să plătesc. Însă , am observat că după ce am platit prima tranșă convenită , suma de rambursat era mai mare decât cea revendicată de ei la momentul declarării scadenței anticipate !!
Este corect și , mai ales, legal ?
Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 18:42, 20 Iulie 2020
Aveti vreun document care sa ateste acest acord?
In caz contrar, este posibil ca prima transa sa fie folosita pentru alte plati decat cele agreate - penalitati, dobanzi, costuri cu notificarea etc.
Din păcate, d-le avocat, nu am un astfel de document, întrucât agreementul a fost făcut telefonic. Da, cred că ar fi trebuit să cer redactarea unui act adițional. Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema credit vladp33 vladp33 in 2007 am semnat un credit pentru un card RALFI IFN SA. contractul imi permite sa rambursez doar minimul de plata 2.2% din datorie cu o dobanda de 1.1% lunar. ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit marcelamarcela marcelamarcela in anul 2007 sa contractat un credit pe 10 ani de nevoi personale fara ipoteca in anul 2010 sa cesionat catre o firma de recuperare intreg creditul pe baza de ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata credit ContSters88583 ContSters88583 Doresc sa rambursez anticipat un credit de consum contractat in 2008 si scadent in 2014. Cerditul are dobanda fixa de 13% si DAE 24.22%. Trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)