avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare casa/dat afara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare casa/dat afara

Bună ziua. Situația e puțin complicata și va mulțumesc pentru răbdare și eventual răspuns. Apartamentul în care eu și soțul meu locuim este pe numele bunicilor lui (bunica încă în viata dar cu probleme psihice, bunicul decedat). Nu este făcută niciun fel de succesiune, niciunfel de act de când a murit acesta (2012). Anul trecut în mai-iunie eu și soțul meu am luat un credit pt a renova apartamentul (nu se putea sta în el. Avem poze doveditoare, martori) cu promisiunea ca va fii al nostru. Acum tatăl lui (fiul bunicilor) a venit cu propunerea ( a se înțelege impunerea) de a i se da lui (tatălui) 20.000 de euro pana la anul sau vinde apartamentul. Problema este ca eu una sunt în creștere copil, deci nicio banca nu ma baga în seama nici măcar pentru refinanțare, iar el are salariul minim pe cartea de munca și amândoi avem câte un credit pentru încă 4 ani... Deci banca pica. Știu ca apartamentul face mai mult de atat. Suntem total de acord.... Doar ca vreau sa știu dacă exista o cale de a împiedica acest domn sa vândă apartamentul... Mulțumesc frumos.
PS. Noi împreună stam de 3 ani, soțul meu de 27 de când s-a născut.
Le: noi avem o procura făcută în oct 2019 pt 3 ani (am înțeles ca atât este valabila) în care soțul meu meu este împuternicit pt absolut tot ce tine de apartament)
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2020
Xyzt22, utilizator
Nu se poate vinde nimic din moștenire, până nu se dezbate succesiunea. După succesiune poate să-și vândă cota lui parte, dacă găsește cumpărător.
Asta teoretic stiu. Noua ne este frica ca va face aceasta succesiune pentru ca nu este exagerat de scumpa și vor vinde împreună (adică o va obliga într-un fel pe bunica sa vândă)

Dapix a scris:

Nu se poate vinde nimic din moștenire, până nu se dezbate succesiunea. După succesiune poate să-și vândă cota lui parte, dacă găsește cumpărător.

Au dreptul legal să vândă apartamentul, dacă sunt proprietari.

Dumneavoastră nu aveți nici un drept la acel imobil, deci îl pot vinde, și noul proprietar vă poate evacua.
~ Conținut șters la cerere ~
Dar avem vreo șansă să combatem dacă dovedim ca bunica nu are discernământ la vânzare?

Dapix a scris:

Au dreptul legal să vândă apartamentul, dacă sunt proprietari.

Dumneavoastră nu aveți nici un drept la acel imobil, deci îl pot vinde, și noul proprietar vă poate evacua.

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea chestiune: Suntem 3 persoane (eu (sau nepotul), tata si bunicul) plus bunica care este decedata. Am ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice de familie+probleme cu bancile Sandra_m Sandra_m Ma adresez dvs cu rugamintea de ma ajuta daca se poate intr-o problema juridica de familie cu multiple complicatii care ma bulverseaza si careia nu-i vad cel ... (vezi toată discuția)
Succesiune tata decedat promocris promocris Buna ziua .Tatal meu a murit si as vrea sa deschid succesiune dupa el. Mosteniori sunt mama mea, eu si fratele meu, plus un frate vitreg .Din cate stiu eu, ... (vezi toată discuția)