Invocarea cresterii populatiei de pe Terra , precum pauperizarea omenirii din cauza acesteia este o manipulare grosolana veche . Asa cum se pot defini, "malthusienii", in tot cursul istoriei au propagat doctrine , profetii care nu s-au adeverit niciodata .
Tertillianus , in urma cam cu 2 milenii a sustinut , ca cei 18o de milioane de oameni reprezinta o mare greutate pentru Pamant , foarte repede se vor epuiza rezervele planetei . La inceputul anilor 1800 populatia umana deja numara 98o de miliooane , cand demograful Thomas Malthus a considerat , ca natalitatea crescuta va produce sfarsitul omenirii : foamete , boli agresive etc .
Azi , numai populatia Chinei depaseste acest numar. Totusi nivelul de trai al chinezilor in cursul deceniilor trecute a crescut . In 1949 varsta posibila la nastere a fost de 36,5 ani , azi 73,4 ani .
Aceste teorii , foarte la moda azi, uita de capacitatea de productie de bunuri a oamenilor .
Este expresia clara a teoriei maligne a eugeniei . Impartirea echitabila , justa a bunurilor planetei n-ar mai face necesara,admisibila o asemenea gandire .
Daca admitem faptul ca am putea trai numai cu chimicale care sa ne garanteze o viata modica ca si durata , atunci am putea trai si cate o persoana pe metru patrat de pamant....deci ,calculati dvs cati am putea fi!:D
Chiar ca e veche teoria aceasta si mult se mai vehiculeaza azi ideea suprapopulatiei... Dar cati n-o cred? Am auzit si vazut prea multe pentru a mai spera ca populatia lumii nu se lasa manipulata. E atat de usor sa manipulezi masele de oameni incat e de mirare ca mai existam ca specie si ca suntem, inca, multi...