avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală multhusieni
Discuție deschisă în Cultură generală

multhusieni

Invocarea cresterii populatiei de pe Terra , precum pauperizarea omenirii din cauza acesteia este o manipulare grosolana veche . Asa cum se pot defini, "malthusienii", in tot cursul istoriei au propagat doctrine , profetii care nu s-au adeverit niciodata .
Tertillianus , in urma cam cu 2 milenii a sustinut , ca cei 18o de milioane de oameni reprezinta o mare greutate pentru Pamant , foarte repede se vor epuiza rezervele planetei . La inceputul anilor 1800 populatia umana deja numara 98o de miliooane , cand demograful Thomas Malthus a considerat , ca natalitatea crescuta va produce sfarsitul omenirii : foamete , boli agresive etc .
Azi , numai populatia Chinei depaseste acest numar. Totusi nivelul de trai al chinezilor in cursul deceniilor trecute a crescut . In 1949 varsta posibila la nastere a fost de 36,5 ani , azi 73,4 ani .
Aceste teorii , foarte la moda azi, uita de capacitatea de productie de bunuri a oamenilor .
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:44, 24 Decembrie 2009
Este expresia clara a teoriei maligne a eugeniei . Impartirea echitabila , justa a bunurilor planetei n-ar mai face necesara,admisibila o asemenea gandire .
Daca admitem faptul ca am putea trai numai cu chimicale care sa ne garanteze o viata modica ca si durata , atunci am putea trai si cate o persoana pe metru patrat de pamant....deci ,calculati dvs cati am putea fi!:D
Chiar ca e veche teoria aceasta si mult se mai vehiculeaza azi ideea suprapopulatiei... Dar cati n-o cred? Am auzit si vazut prea multe pentru a mai spera ca populatia lumii nu se lasa manipulata. E atat de usor sa manipulezi masele de oameni incat e de mirare ca mai existam ca specie si ca suntem, inca, multi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anul g-anul in care omenirea si-a pierdut copilaria siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] Omenirea se află la momentul la care este nevoită să recunoască că legile guvernării sale impuse uneori prin forţă şi brutalitate, alteori prin ... (vezi toată discuția)
Pesta porcină. are dsv, sau oricare altă autoritate a statului, dreptul să intre în curtea mea să împuște un porc, fără mandat de percheziție? vicky2015 vicky2015 are DSV dreptul sa intre in curtea mea sa impuste un porc, fara mandat de perchezitie? sau orice alta autoritatie a statului? multumesc! (vezi toată discuția)
Manipularea prin mass-media Radu Gabrian Radu Gabrian Efectul mass-media asupra opiniei publice se explica prin influenta directa a continutului sau asupra auditorilor,cititorilor,telespectatorilor sau prin starea ... (vezi toată discuția)