avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime nu contine comisionul din vanzari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime nu contine comisionul din vanzari

Buna ziua. Am Lucrat pentru o perioada de aproape 2 ani pentru o companie ce oferea salariu calculat din partea fixa si partea variabila.
Partea fixa reprezenta salariul brut iar partea variabila reprezenta comisionul din vanzari. Desi nu am regasit niciunde trecut comisionul acesta era platit cu “sfintenie”, trecut in fluturasul de salariu si impozitat ca atare.
Primind adeverinta de vechime am
Observat ca se regasea decat salariul fix.
Intrebarea este: cum ma afecteaza lipsa salariului variabil de pe adeverinta de vechime pe viitor? Ce documente pot cere pentru a doveni ca incasarile mele lunare au fost mult mai mari ( duble) fata de salariul contractual?
Multumesc anticipat si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns!
Cel mai recent răspuns: BGD24 , utilizator 19:30, 20 Iulie 2020
Va afecteaza la calculul pensiei. .... puteti solicita ,in scris, angajorului eliberarea unei adeverinte cu sporurile / bonusurile primite pentru perioada lucrata.
Pentru calculul pensiei se va tine cont de o asemenea adeverinta?
O adeverinta de tipul stagiu de cotizare ar fi in regula?
Va multumesc pentru raspuns!
Da, se tine cont de o astfel de adeverinta la calculul pensiei.

Adeverinta de stagiu de cotizare nu va ajuta , atat timp cat Casele de Pensii nu le iau in considerare.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de somaj ContSters211945 ContSters211945 As dori sa stiu care este salariul considerat baza de calcul pentru ajutorul de somaj. Nu stiu daca se face o medie a ultimelor salarii pe o perioada data, ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre banii primiti si banii declarati la stat. bani la negru ??? mkpwmk mkpwmk Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. La firma la care sunt angajat de aproape 2 ani ocup functia de agent vanzari. Salariul meu consta in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere - venituri din bonusuri vanzari iramo1980 iramo1980 Buna ziua. Am depus in instanta actiune ptr majorarea pensiei de intretinere pentru fiul meu. Fostul sot lucreaza ca agent de vanzari. Are un salariu fix si ... (vezi toată discuția)