avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata - penalizari de intarziere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata - penalizari de intarziere

In calitate de parat, am o incheiere prin care sunt obligat la plata penalizarilor de intarziere in cuantum de 2% pe zi (perioada este clara, existand data certa a scadentei si a platii facturii in baza careia s-au pus penalizarile). Suma nu este calculata, la dosar nu este depus un calcul al acestor penalizari. Poate fi atacata avand in vedere ca pe calea somatiei suma trebuie sa fie certa, lichida si exigibila, in acest caz nefiind o suma exigibila? Sau pe ce alte considerente as putea ataca decizia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:18, 18 Decembrie 2009
Daca exista un contract in baza caruia s-a dat solutia este legal.
In lipsa unui contract nu este legal.

avocat Claudiu Lascoschi
da, este contract... numai ca eu incerc sa intarzii cat mai mult plata acestor penalitati care, desi acceptate de noi prin contract, nu fac bine in momentele astea de criza.
Asta este altceva...
Va aparati si vedeti ce decide instanta.
Daca rezulta insa ca, contractul a fost insusit de parti instanta va da si penalitati de intarziere.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref somatie de plata og.5/2001 vghita vghita Va rog sa-mi dati un sfat.Am castigat pe somatie,am recuperat creanta si penalizarile conform clauze contractuale pana la data inceperii ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata miruna.c miruna.c vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Datorii certe, lichide si exigibile Nafets Nafets In cazul unui contract prin care se deruleaza diferite activitati intre firme si se emit mai multe facturi pe durata unei luni, cand datoriile rezultate din ... (vezi toată discuția)