avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Daca vreau sa fac succesiunea dupa mama decedata cu multi ani in urma, si mai am doar un frate, decedat si el si fara copii, sotia fratelui meu decedat are si ea drept la mostenirea dupa mama mea? si daca da, in ce procent?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
Cornelia Muntean, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:28, 22 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă fratele dvs a decedat înaintea mamei, cumnata nu are niciun drept.
Dacă fratele dvs a decedat după mama, va fi considerat moștenitor alături de dvs.
Mai departe, prin retransmitere, jumătatea fratelui se va împărți în mod egal între dvs si cumnata.
Deci soția fratelui va avea 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?socrul ... gabitag gabitag Soția soțului decedat are drept la succesiunea socrului?Socrul decedat înaintea soțului Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)