Buna ziua!Prietena mea are 2 copii(fetita 1 an,băiețel 2ani jumate).Ea este din Rep.Moldova insa locuiește cu soțul in România.Doreste sa se despartă de sot întrucât el are probleme cu alcoolul și nu satisface nevoile familiei.El ameninta ca o va lasa fără copii dacă divorțează.Financiar (atat cat se poate)sunt sustinuti de mama prietenei mele.Sotul nu are proprietate pe numele lui si nici loc de munca stabil.Nici ea întrucât trebuie sa îngrijească de copii caci el nu o sprijină deloc.Ea are casa în Rep.Moldova la părinții ei insa el nu da procura sa poată pleca din Ro.Ce șanse are ea sa câștige custodia copiilor în cazul unui divorț.Situatia ei este una disperata iar mediul de creștere al copiilor nu este deloc prielnic.Va rog cu un răspuns.Va multumsc!
De principiu un parinte alcoolic poate pierde exercitiul drepturilor parintesti daca prin comportamentul sau pune in pericol buna dezvoltare a copiilor si aduce atingere interesului superior al acestora.
E important sa discute cu un avocat caruia sa ii prezinte intreaga situatie si care sa poata aprecia in concret sansele de castig. Pt ca - de exemplu - consumul ocazional nu va duce la o custodie exclusiva si nici daca in cauza nu sunt dovezi ale unui alcoolism cronic.
Părerea mea este că trebuie să introducă o acțiune de divorț și să solicite instanței de judecată exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești și stabilirea locuinței copiilor în Republica Moldova. Bineînțeles, instanța va stabili și pensia de întreținere în favoarea copiilor.
Custodie totala tata
Axy9
Buna! Sotul meu are un copil din casnicia anterioara si ar dori sa obtina custodia totala.Printre motive ar fi mediul toxic in care traieste copilul ( consum ... (vezi toată discuția)