avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renovare casă părintească fără succesiune, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renovare casă părintească fără succesiune, pretenții

buna ziua,
tatal meu locuieste de aproximativ 20 de ani in casa parinteasca .A ingrijit ambii parinti a renovat casa insa nu a facut succesiune cu fratele sau deoarece intelegerea cu bunicii mei era ca tatal meu sa ramana in casa.Acum avem urmatoarele 2 problem:
1.fratele tatalui meu doreste o despagubirea prea mare(dupa parerea noastra) pt a fi de acotd cu succesiunea la notar.
2 tot fratele tatalui meu are un process pe rol unde va trebui sa plateasca daune foarte mari (de ordinal milionului de lei).

intrebarea mea este :
1.daca ne adresam in instanta pt succesiune (avand in vedere ca nu avem nici cadastri si nici intabulare pe casa) ce sanse avem ?
2. in cazul in care cotele din instanta vor fi 50% pt tatal meu si 50% pt unchiul meu si in cazul in care acesta din urma are de platit aceste daune cum vom putea obtine noi cei 50% ai unchiului(in cazul in care partea lui este scoasa la licitatie de un executor judecatoresc)


mai adaug ca tatal meu s a ocupat de ambele inmormantari ale bunicilor.

Alte discuții în legătură

Succesiune la judecatorie, plata sulta saly30 saly30 buna ziua, tatal meu locuieste in casa parinteasca de aproximativ 20 de ani,mutandu se cu parintii lui pentru a putea avea grija de ei. Tatal meu si a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va expun situația: tatăl meu a murit acum 10 ani. ... Claus17 Claus17 Buna ziua. Va expun situația: Tatăl meu a murit acum 10 ani. El a fost căsătorit a doua oară cu o alta femeie, care trăiește in ziua de azi. Tatăl meu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tatăl meu se afla într-o situație neplăcută ... mia_livia mia_livia Bună ziua. Tatăl meu se afla într-o situație neplăcută din cauza fratelui său vitreg și anume, acesta din urma s-a trezit după 17ani de la moartea ... (vezi toată discuția)