avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acces imagini camere supraveghere bloc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acces imagini camere supraveghere bloc

Buna seara! Un sfat va rog am nevoie deoarece politia nu da doi bani pe un caz ca acesta. In data de 20.07.2020 ora 15 pana pe 22.07.2020 ora 16 am fost plecat de acasa. Cand m-am intors mi-am gasit masina cu cauciucurile taiate. Parcarea este la comun deci nu banuiesc vreun vecin ca i-as fi luat locul atata timp cat eu o parcam acolo mai mereu daca era locul liber,insa niciodată nu se stie. Plangere la politie degeaba, ba m-au mai luat si la misto. In scara blocului si in afara blocului sunt camere de supraveghere si culmea una bate exact pe masina mea.Am sunat la nr scris pe usa blocului care are legatura cu camerele si nu m-am lamurit deloc. Politia o aștept de 2 zile sa vina sa faca poze dar se pare ca sunt ocupati cu altele fiind doar 2 politisti pe toata comuna care este destul de mare. Deci cum pot avea acces la acele inregistrari din acea data si daca pot avea eu personal acces pt ca eu am tot timpul din lume sa privesc acele inregistari secunda cu secunda iar politia sigur nu va sta sa vizualizeze ore in sir de inregistrari pt 4 cauciucuri cand dânșii au alte cazuri foarte importante.Ma interesează inregistarile pe timp de noapte ca ziua nu vine nimeni sa taie cauciucuri cand lumea este in fata blocului masina mea fiind la 2 metri de scara blocului. Imi este frica deoarece stiu ca inregistrarile se sterg dupa 20 de zile din cate am inteles si imi este ca raman ca in tren cu toate camerele care sunt si pt care am platit.Dauna nu este nici mica fiind cauciucuri pe 19. Nu m-am certat cu nimeni. Deci vreau din tot sufletul sa prind făptașul.
Va mulțumesc!
~ Conținut șters la cerere ~
Va mulțumesc insa nu ma ajuta cu nimic ca persoana x y apare in noaptea sau ziua A sau B. Si nu pot spune ca apar eu in filmare atata timp cat nu este adevarat.Acum am dat un telefon la administraror care mi-a zis ca 7 zile se tin inregistrarile nu 20. Deci crd ca sunt un caz pierdut. Mai ramane cred, in cazul in care politia nu a luat masurile necesare la timp, sa ii reclam sau sa ajung chiar si pana la judecata cu ei lucru inutil banuiesc. Doar traim in Romania nu in Germania.

Liviu Voinea a scris:

Normal,dvs nu aveti acces la inregistrari.
Dar sa zicem ca in zilele de X,Y si Z,m-am plimbat prin zona parcarii si persoana mea apare pe filmari.

Conform Regulament 679/2016,art 15, aveti dreptul de acces la imaginile cu dvs...

~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod normal, trebuie să existe o persoană desemnată să aibă acces la înregistrări. Fie din cadrul asociației, fie din cadrul firmei care a instalat sistemul și stochează datele. Acea persoană ar putea să se uite și să nu să vă spună, dar să înțeleagă că e vorba despre înregistrarea unei infracțiuni și să nu o șteargă până când o solicită poliția.
Sper că ați făcut plângerea în scris la poliție, nu verbal.

Faceți o cerere scrisă către asociație și insistați să o înregistreze (au această obligație), în care cereți păstrarea imaginilor din zilele în care ați lipsit până la soluționarea plângerii penale pe care ați depus-o.
Trimiteți/depuneți, dacă puteți, solicitarea și către firma respectivă.

Mai mergeți o dată la poliție. Explicați-le că s-ar putea ca imaginile să fie șterse în curând. Nu înțeleg, totuși, de ce nu fac ceva, practic au ocazia să rezolve un dosar penal fără bătaie prea mare de cap.

Și mai aveți o variantă: să depuneți luni plângere și la Parchetul zonal, caz în care cu siguranță polițiștii își vor mișca fundul mai repede.

Pe scurt, asigurați-vă că ați trimis hârtii în care insistați pentru păstrarea imaginilor la toți cei care pot contribui la păstrarea lor: asociație, firma care gestionează sistemul de supraveghere, poliție și parchet. Altceva nu prea aveți ce să faceți.
Va mulțumesc foarte mult. Asa am sa fac. Da plangere am facut in scris nu verbal. Insa nici nu am avut timp de prea multe lamuriri deoarece plangerea a fost mai mult in graba din cauza ca in acel moment politistul trebuia sa plece la un alt apel, cum am spus fiind doar 2 politisti pe toata comuna care este cat un oras de mare. Deci pe romaneste am fost dat afara fiindca politistul a trebuit sa plece in graba. Nici timp sa cer nr de înregistrare la plangere nu am avut. Ca sa vedeti cum politia romana isi face treaba, deci avand sansa sa prinda un infractor, pe ei chiar nu ii interesează. Mii de mulțumiri!!

- editat de admin: Vă rog nu mai citați în întregime mesajele imediat anterioare, apăsați pe Răspunde. Mulțumesc-
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Camere video asociația de proprietari Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am o problemă legata de asociația de proprietari care refuza sa îmi pună la dispoziție imaginile de pe camera video, usa apartamentului a fost ... (vezi toată discuția)
Camere de luat vederi Florin.abc Florin.abc Buna seara! In blocul incare locuiesc s.au montat camere de luat vederi in urma hotararii locatarilor. Cine poate avea acces la aceste imagini inregistrate de ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere din fata blocului... VldM VldM Buna ziua, vreau sa va intreb in ce masura am dreptul de a vizualiza imaginile de pe o camera de supraveghere din blocul in care locuiesc deoarece in urma cu ... (vezi toată discuția)