avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video asociația de proprietari

Bună ziua am o problemă legata de asociația de proprietari care refuza sa îmi pună la dispoziție imaginile de pe camera video, usa apartamentului a fost forțată într-o noapte.
Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:14, 8 August 2023
Mergeti la sectia de Politie de care apartineti, si aratati acolo toate aspectele.
La cererea Politiei, asociatia o sa puna la dispozitie inregistrarea, dar atentie, sa va grabiti, ca DVR-urile astea au prostul obicei ca dupa 30 de zile suprascriu inregistrarile !
Daca as. prop. v-ar da dvs. acea copie a imaginilor. ce ati face cu ea?
Pai as. prop. nu pentru aceste situatii a pus acest sistem de monitorizare? Eu zic ca da, chiar in acest scop...
Succes!
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
Adam Grecu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Locatarii au dreptul de acces la datele prelucrate. Dar numai la datele care îi privesc pe ei. In speta, usa apartamentului dvs. fiind cea fortata, va vizeaza direct, si astfel aveti dreptul de a obține imaginile.

Eu vă recomand să le transmiteți o notificare, preferabil prin avocat, prin care să solicitați expres punerea la dispozitie a imaginilor, indicand data si intervalul orar care va intereseaza, dar si faptul ca in cazul in care o vor face, veti lua masurile legale necesare impotriva lor.

In cazul in care nici in urma acestui demers, nu vor sa puna la dispozitie imaginile, va adresati cu plangere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)

Mai multe detalii legate de plasarea camerelor in scarile de bloc: www.avocatnet.ro/articol_551...
Dom' avocat,
Noi la asociatie avem un asemenea sistem cu 5 camere, dar nu am voie sa rulez-derulez secvente din inregistrari.
Mai sus, am sugerat ca autorul topicului sa se adreseze org. de politie, ii informeaza ca asociatia are un sistem de monitorizare video.
Nu-i mai bine asa? Intreb pentru un prieten!
Am mai zis:
Daca as. prop. v-ar da dvs. acea copie a imaginilor. ce ati face cu ea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plângere penală și poliția va avea acces la înregistrarea video.

București 2023
Chiar asa dom' Lascoschi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de luat vederi Florin.abc Florin.abc Buna seara! In blocul incare locuiesc s.au montat camere de luat vederi in urma hotararii locatarilor. Cine poate avea acces la aceste imagini inregistrate de ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal monitorizare video asociatie de propietari Andra Alexa Andra Alexa As vrea sa stiu cum pot sa aflu de la asociatia de propietari acte care sa releva faptul ca ma poate monitoriza pe camerele de luat vederi si cine are dreptul ... (vezi toată discuția)
Monitorizare video asociatie proprietari Bog1974 Bog1974 Buna ziua Este legal ca la o asociatie de proprietari, comitetul sa aiba o conexiune care sa conecteze DVR-ul la internet si sa poata accesa remote de ... (vezi toată discuția)