avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera de supraveghere din fata blocului...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera de supraveghere din fata blocului...

Buna ziua, vreau sa va intreb in ce masura am dreptul de a vizualiza imaginile de pe o camera de supraveghere din blocul in care locuiesc deoarece in urma cu ceva timp am parcat masina proprietate personala in fata blocului pentru aprox. 30 min, iar in momentul in care am vrut sa plec am gasit pe masina o hartie A4 lipita, cu un adeziv care mi-a afectat parbrizul. Am fost cu masina la un service specializat iar acestia mi-au spus ca pata lasata de acel adeziv nu se poate curata si trebuie sa schim parbrizul.
As fi vrut sa vad cine a facut acest gest frumos , poate reusesc sa ma inteleg sa plateasca contravaloarea inlocuirii parbrizului pana sa ajung sa fac plangere la politie.
Cel mai recent răspuns: sorin.damian , utilizator 10:30, 12 Octombrie 2021
Depinde de ce prevede regulamentul adoptat de asociatia dvs. in legatura cu acele inregistrari. Normal e sa vina politia, nu orice proprietar trebuie sa aiba acces la inregistrarile video, altfel orice proprietar se va trezi ca are nevoie sa vada inregistrarile cu pricina. Ce daca vine politia, credeti ca nu va veti intelege ? Nu faceti plingere, daca va inlocuieste parbrizul, altfel pedeapsa e mai mare.
Din cate stiu asociatia nu ne-a cerut acceptul de a monta camerele de supraveghere la intrarea in bloc si pe holul de acces din bloc spre lift. Singura sansa pentru a-mi rezolva problema este sa ma adresez politiei ? mentionez ca eu am facut o adresa catre asociatie prin care am cerut acceptul sa vizualizez inregistrarea sau sa imi fie copiata pe un stick insa raspunsul lor a fost ca: " le vor pune la dispozitie doar organelor abilitate"

latka a scris:

Depinde de ce prevede regulamentul adoptat de asociatia dvs. in legatura cu acele inregistrari. Normal e sa vina politia, nu orice proprietar trebuie sa aiba acces la inregistrarile video, altfel orice proprietar se va trezi ca are nevoie sa vada inregistrarile cu pricina. Ce daca vine politia, credeti ca nu va veti intelege ? Nu faceti plingere, daca va inlocuieste parbrizul, altfel pedeapsa e mai mare.


3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal,vizualizarea datelor stocate de sistemele de captat si inregistrat imagini revine numai anumitor persoane autorizate
Aveti dreptul sa sesizati oficial politia teritoriala sa atentionati existenta camerei de supraveghere,urmand ca autoritatile in drept sa dispuna verificarea continutului acestora
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din câte știu eu, doar acidul fluorhidric atacă sticla. Și, evident, neavând cum să-l păstrezi în sticlă, se prepară atunci când îl folosești, de pildă la mătuit sticla, păentru a picta pe ea. Eu aș încerca să desprind un colț al hârtiei, răzuind cu o daltă foarte ascuțită, cu mișcări razante.
Imaginile înregistrate nu pot fi folosite decât de poliție, aceasta este condiție pentru instalarea lor.

VldM a scris:
Am fost cu masina la un service specializat iar acestia mi-au spus ca pata lasata de acel adeziv nu se poate curata si trebuie sa schim parbrizul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consider raspunsuri bune date de paricipantii la discutie.
Si eu v-as propune sa anuntati organele de politie , ii informati ca este posibil ca acea camera sa fi surprins pe cel care a lipit acea hartie pe parbriz, astfel ca daca vor avea nevoie, se va apela l;a asociatie pentru acces la DVR. Mentionati cu exactitate data/ziua producerii evenimentului pentru a nu cauta mult pe inregistrari..
Mai trebuie sa mentionez ca sunt solutii speciale pentru indepartarea adezivului folosit la lipirea pe sticla a unor etichete, sau ce-or mai fi ele. Cum draq sa schimbi ditamai parbrizul pentru asa ceva ? Sticla, in general este un material foarte rezistent la actiunea multor substante, dar asa cum zicea si @ hotumattua, acidul fluorhidric, este substanta care de obicei ataca sticla si nu poate fi lolosit in acest caz.
Mai trebuie incercat cu ajutorul unor uleiuri minerate care de obicei se gasesc in flacoane mici, tip spray.
Succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care sunt conditiile de vizualizare din apartamentul ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, Care sunt conditiile de vizualizare din apartamentul propriu a inregistrarilor video (live) la un bloc de locuinte proprietate personala, care este ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere scara asociatie locatari mfdunhill mfdunhill buna ziua, in urma hotararii AG, pe cara blocului [hol si intrare] s-au montat camere de supraveghere. Am 2 intrebari : 1. avem nevoie de la anspdcp de ... (vezi toată discuția)
Minor filmat urcându-se pe o mașină de către o camera video montată în complex de locuințe: are dreptul asociația de proprietari să dea imaginile posesorului mașinii? timofteandreius timofteandreius Bună seara. Pe scurt piticul meu a fost filmat de o camera video instalata în complexul de locuințe de vizavi când s-a urcat pe o mașină după o ... (vezi toată discuția)