avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Câte mașini poate o persoană fizică să vândă pe ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Câte mașini poate o persoană fizică să vândă pe an?


Câte mașini poate o persoană fizică să vândă pe an?
Cel mai recent răspuns: Alin8182 , utilizator 00:05, 26 Iulie 2020
Buna seara,
La vanzarea mai multor autoturisme, fiscal vorbind persoana desfasoara activitati economice.
Pentru imobile de exemplu exista conditionari ,in functie de care pesoana poate fi inregistrata automat in scopuri de tva, daca se constata ca depaseste plafonul de 300.000 lei intr-un an si nu vinde imobile/apartamente utilizate anterior pentru locuit in mod curent.In mod similar, la vanzarea unor bunuri achizitionate in scopul revanzarii cu profit, ANAF poate ajusta o tranzactie de genul asta astfel incat sa reflecte continutul economic.Ideea e ca daca preconizati ca realizati activitati comerciale trebuie sa va autorizati cumva (PFA SRL ce va avantajeaza).
Am înțeles. Există vreo lege care sa interzică unei persoane fizice sa vândă mai multe mașini, sau vreo lege în baza căreia persoana fizică să fie impozitată suplimentar pe motiv că vinde mai multe mașini, chiar dacă mașinile sunt vândute în pierdere de exemplu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva tranzactii imobiliare marcian.smoleanu marcian.smoleanu In cazul in care o persoana fizica achizitioneaza 90 loturi terenuri a cate 500 metri extravilan, iar ulterior le vinde cu 5000 euro/lot, deci aproximativ ... (vezi toată discuția)
Plafon tva achizitii intracomunitare persoana fizica antofel antofel O persoana fizica cumpara autoturisme second hand de la persoane fizice din UE, in scopul revanzarii catre persoane fizice din RO. Cand are obligatia de a se ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil persoana fizica maka67 maka67 Buna ziua, Prin punctul (5) din normele metodologice ale art. 127 alin.(2) din codul fiscal, si anume\\"În cazul achiziţiei de terenuri şi/sau de ... (vezi toată discuția)