avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon TVA achizitii intracomunitare persoana fizica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon TVA achizitii intracomunitare persoana fizica

O persoana fizica cumpara autoturisme second hand de la persoane fizice din UE, in scopul revanzarii catre persoane fizice din RO.
Cand are obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA?
1) cand depaseste plafonul la achizitii intracomunitare de 10.000 €
2) cand depsaseste plafonul de 300.000 lei la vanzarile catre persoane fizice din RO
3) cand cifra de afaceri va depasi baza de impozitare pentru fiecare livrare de bunuri supusă regimului special , respectiv diferența dintre marja de profit realizată de persoana impozabilă revânzătoare și valoarea taxei aferente marjei respective. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:48, 9 Februarie 2022
cand depaseste 300.000 lei vanzari in tara ( valoare facturata nu marja ) .

Marja o va aplica ulterior dupa inregistrare in scop de TVA , pt colectarea TVA-ului de plata la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto ... cristimarian cristimarian buna ziua, as dori sa deschid o firma de comercializarea auto second hand, cum se pot vinde masinile care le achizitionez de la persoane fizice catre alte ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)