avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Am o intrebare si pentru asta voi povesti ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Am o intrebare si pentru asta voi povesti pe scurt ...

Buna ziua! Am o intrebare si pentru asta voi povesti pe scurt ce s-a intamplat. Intr-o seara am lasat masina pe o strada unde erau si alte masini. A doua zi dimineata cand am coborat, un escavator imi tracta masina(aceasta fiind cuplata in treapta 1 de viteza-rotile data fiind blocate), seful de santier motivand ca trebuie sa asfalteze. In urma operatiunii m-am ales cu cauciucurile distruse prin frecare respectiv aripile zgariate destul de vizibil. Am chemat politia si acestia au aflat identitatea sefului de santier care a spus ca nu exista nicio dovada conform careia el a dat dispozitie ca masina sa fie trasa si ca nu el a condus tractorul. Alaturi de politisti am formulat o plangere penala impotriva sefului de santier intrucat tot ceea ce se intampla acolo este responsabilitatea lui. Mentionez ca detin o inregistrare video in care el gesticula catre muncitori in timp ce acestia incercau tractarea autoturismului meu. Intrebarea mea este urmatoarea
Plangerea este corect indreptata catre seful de santier sau trebuie formulata impotriva firmei de constructii?
~ Conținut șters la cerere ~
Am fost indrumat de agentul de politie sa formulez plangerea pe persoana fizica, scriind in declaratie numele si prenumele celui ce era responsabil de santier. Din cauza asta ma gandesc acum sa nu ajung sa-i platesc si lui cheltuieli de judecata, el fiind reprezentant al firmei in momentul respectiv. Multumesc pentru atentie si pentru raspuns. Apreciez
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptuitorul il indicati doar daca il cunoasteti.
ART. 289 c.p.p.
Plângerea
(1) Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.
(2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.
...................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere catre diicot si parchet ! ContSters327384 ContSters327384 Pot trimite o cerere ca sa imi fie transmis in ce stadiu imi este plangerea de la DIICOt prim e-mail ? ] La Parchet vreau sa depun o plangere , pot sa o ... (vezi toată discuția)
Cum fac o sesizare la parchet anonymous1209 anonymous1209 Buna ziua, Cum pot sa fac o sesizare cu dovezi, fără a fi implicat deoarece ma tem pentru familia mea. Am dovezi ca mai multe persoane au constituit un grup ... (vezi toată discuția)
Inducerea în eroare a organelor judiciare trailer1234 trailer1234 Buna ziua! La infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, sesizarea penala poate fi semnata cu un pseudonim? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)