Buna seara! Sunt G manea
Întrebare: are dreptul legal un proprietar al unui apartament sa acapareze terasa unui bloc și sa construiască un apartament fără acordul celorlalți proprietari?
ynocentta
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 ,terasa imobilelor de locuit in comun reprezinta parte comuna
Legea mentionata prevede ca proprietarii nu pot schimba destinatai si aspectul partii comune de condominiu
In situatia prezentata,era normal,temeinic si legal ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa s e implice concret si efectiv si sa solicite interventia autoritatilor
Daca a fost edificata interventie neautorizata in partea comuna de condominiu,sesizati oficial serviciul urbanism din primaria teritoriala,inspectoratul de stat in constructii,inspectoratul pentru situatii de urgenta
Completare: imobilul e în Otopeni, are parter + E1+E2+ pod, (9 apartamente si pod) conform certificat de autorizare seria B, nr. 3480, Eu am ap 8 (et 2) pe care l am cumpărat în 2010. Ulterior, proprietarul imobilului, a vândut si celelalte apartamente(8), iar dumnealui a rămas cu podul, pe care l a transformat în penthouse(160 m pătrati).
Nu a cerut nicio aprobare de la ceilalti proprietari ( nu exista o asociatie creată după lege). Mai mult, a montat lift pe care l foloseste exclusiv el, cu toate ca fiecare proprietar dintre cei 9 are în contract plătit spatiu lift.
Ultima neregulă: a construit deasupra balconului meu zid de rezistentă care mareste spatiul penthousului cu aproximativ 2 metri, neexistând o infrastructura adecvata a terasei. Cum ploua in balcon iar eu n am acces la terasa, deoarece accesul la terasa duce în penthousul domnului.
Ce fac? Primaria Otiopeni e complice
Pot sa fac plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ilfov?
multumesc, g manea,
Acesta este motivul pentru care pentru analiza si eventual raspuns la obiect,este necesar ca initiatorul topicului sa precizeze de la bun inceput aspecte relevante
Daca initial se comunica o situatie ,iar pe parcursul discutiei,initiatorul revine cu completari,,se schimba radical problema in discutie
Initial nu ati facut nicio precizare referitoare la statutul podului
Ulterior reveniti cu precizarea esentiala ca dezvoltatorul,proprietar al unui spatiu cu destinatai de locuinta este si proprietarul podului
Daca detine calitatea de proprietar asupra podului,proprietarul are dreptul sa dispuna de acel spatiu dupa propriul interes
Fara analizarea documentelor este hazardat sa ne pronuntam
Atat timp cat la nivelul imobilului de locuit in comun nu este constituita persoana juridica=asociatie de proprietari opereaza disp cod civil
Daca apreciati ca edificarea modificarii nu respectat dispozitiile in vigoare,nu detine formalitatile legale,sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii,serviciul urbanism din primaria teritoriala