Inchidere balcon+terasa prin proiectul de reabilitare termica a primariei de sector.
Apelez la amabilitatea si cunostintele dvs pentru urmatorul scenariu:
Sunt recentul proprietar al unui imobil din sectorul 6 la etaj terminal 11/11. Imobilul a fost achizitionat prin credit bancar, 2 camere cu un balcon/terasa de 25m2. De ce spun balcon/terasa? In planul casei suprafata este impartita in 2 categorii, incadrate ca balcon 10m2 + terasa 15m2 fara nici-un element despartitor. Inca de la data achizitiei, balconul/terasa dispunde doar de un acoperis. Atat. Are o deschidere de 10m liniari catre bulevard - spatiu pentru eventuale geamuri, si mai dispun la una din parti (cea aferenta terasei in acte) de o deschidere de 2.5m liniari catre o mica alta terasa (undeva la 20m2 considerata spatiu comun-in principiu este acoperisul blocului echivalent etajului 10- nu este circulabila, este doar o iesire din uscatorul blocului printr-un geam).
Intrebarea mea este:
Prin proiectul de reabilitare termica, se poate inchide suprafata aferenta spatiului meu ? Are vre-o relevanta faptul ca spatiu meu este trecut ~50-50 terasa-balcon in cadastru ? Mentionez ca sunt dispus sa suport cheltuielile reconstructiei acoperisului aferent spatiului meu, cat si deschiderea din “terasa” mea catre cea comuna prin orice mijloc - de la rigips la un termopan glisant.
Banuiesc ca daca voi dori sa fac asta singur, voi avea nevoie de aprobare de constructie de la primarie, dar daca se poate face asta prin proiectul de reabilitare termic al guvernului, voi avea nevoie de aceleasi aprobari ?
Multumesc anticipat
Interventia de reabilitarea si eficientizare energetica a imobilului are drept scop cresterea eficientei energetice a constructiei si nu modificarea componenetelor partii comune de condominiu
Daca intentionati sa executati modificarea prin contractare proprie obligatoriu este necear sa parcurgeti procedura de schimbarea destinatie parte comuna,este necesar sa obtineti acordul autentificat al tuturor proprietarilor care sa va cedeze cota individuala din cota parte terasa,acordul asociatiei de proprietari,proiect tehnic,autorizatie de constructie si certificat de urbanism