avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Gr. 2 de munca este un drept salarial recunoscut in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Gr. 2 de munca este un drept salarial recunoscut in legislatie?

Identificarea unei formule de majorare a punctajelor lunare în cazul nedovedirii veniturilor brute pentru perioada 01.02.1975 – 01.04.2001 (art. 152 alin. 4 şi art. 153)
Pentru perioada 01.02.1975 – 01.04.2001 se va acorda un procent de 10% din oficiu, care va putea fi majorat dacă pensionarul aduce acte doveditoare din care să rezulte un procent mai mare.
Persoane beneficiare: pensionari cu drepturi deschise până la data intrării în vigoare a legii, dar şi la data de 01.10.2019 şi ulterior acestei date.
• majorarea de 10% se aplică doar perioadelor contributive, nu şi perioadelor asimilate!!!
• majorarea nu se aplică celor care, în baza unor hotărâri judecătoreşti, au beneficiat deja de valorificarea unor drepturi salariale altele decât cele recunoscute de legislaţia în vigoare la data stabilirii/recalculării pensiei!!!
Eu am beneficiat in baza unei hotarari judecatoresti de 70% gr.2 de munca pentru 12 ani. Punctajul mediu a crescut cu 4,5% care este mai mic de 10%. Angajatorul nu mai are are documente pentru dovedirea veniturilor brute. Cum se procedeaza la recalculare in 2021 dupa legea pensiilor publice 127/2019?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
ion +, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand se recalculeaza pensia de gr 1 si gr.2 si cand intra in plata.precizez .ca sunt in pensie din 01 ian.2016. Dragut Constantin Dragut Constantin Conform noi legi a pensiilor adoptata in 2018 PENTRU gr .1 si a gr.2 de munca trebuia .ca DIN ACEASTA luna sa primim pensiile recalculate . Se va face platile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in ordinul ministrului muncii nr.487/2021, publicat ... Lucian 1987 Lucian 1987 Buna ziua, In Ordinul ministrului muncii nr.487/2021, publicat în monitorul oficial nr. 609/2021 a apărut noul model de adeverința care ar urma să fie ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie conform legii 263 in anul 2009. la calcularea ... stereciu ion stereciu ion Am esit la pensie comform legii 263 in anul 2009. La calcularea punctajului sa luat in calcul salariul tarifar din cartea de munca.In 2022 am depus la casa de ... (vezi toată discuția)