Buna ziua. Avem 2 baieti mititei, unul de 3 ani jumate si altul de 1 an jumate.
Vreau sa rupem pisica de coada pentru ca... nu mai merge, efectiv... iar copiii doar "culeg roadele" si cu siguranta sunt mai afectati decat noi de ceea ce se intampla.
Ideea este: sotia mea tipa toata ziua, injura toata ziua, ieri a dat in mine iar cand am luat baiatul mic in brate si am vrut sa urc la etaj sa-mi iau telefonul, a tras de mine si era sa cad cu asta micu'. De mai bine de 2 ani ma rog de ea sa gasim o solutie. Nu a vrut la psiholog si nici la terapie de cuplu, nici de vorbit cu cu nasii (pt. ca am zis ca parintii pot fi subiectivi), nu, nimic, ce sa mai. Nu ma lasa sa le dau eu de mancare, nu ma lasa sa-i imbrac, nu ma lasa sa ies singur afara cu ei, nimic...si asta chiar si inainte de Pandemie.
Cateva detalii pentru context:
- Suntem casatoriti din septembrie 2014;
- Niciodata violenta fizica, doar verbala;
- Eu nu lucrez (tocmai ce incerc sa deschid o afacere online, fiind domeniul meu de expertiza);
- Sotia este in perioada de crestere copil pana in Oct. 2020, fiind sigurele venituri care ne sustin financiar (pe langa un ajutor modest pe care-l mai primim de la parintii mei),
- Nu avem locuinta pe numele nostru, stam in chirie dar au parintii mei;
- Am peste 30 clipuri in care am inregistrat-o cum se comporta, cum tipa si cum vorbeste de urat, cu mine si cu copii, insumand peste 120min de violenta psihica/verbala;
- Am tone de milioane de jigniri si presiuni psihice, de-a lungul anilor, in format scris, mail, chat, whatsup, facebook, etc.
- Cale amiabila eu nu mai accept.
Eu imi doresc sa ramana copiii la mine (pentru moment) pentru ca stiu ca asa este cel mai bine pentru ei, nu pentru mine sau pentru ea.
O sa ajungem in instanta cu siguranta, iar acolo urmaresc sa ramana copii definitiv la mine (si la parintii mei) pana cand ea va dovedi ca este apta psihic pentru a avea grija de 2 minori. Sa fie clar: nu vreau sa-mi fac vreo ambitie, sa ramana copii la mine definitiv ca asa vreau eu sau sa o fac pe ea sa sufere. Eu urmaresc binele copiilor iar dupa ce ea dovedeste ca si-a revenit si nu imi mai face baiatul mare "Cretin", "Tampit", etc, o sa poata sa stea si la ea. Ca sa intelegeti si mai bine pozitia mea, as fi de acord sa stea si 5 zile cu ea si 2 cu mine, deci, NU despre asta e vorba ci de faptul ca... ii consider intr-un pericol imens, cu 1 picior in prapastia unei traume.
Trebuie obligatoriu o evaluare psihologica a copiilor/parintilor intr-o astfel de speta?
Am sanse sa iau copiii daca nu am venituri acum?
De cateva luni lucrez sa lansez un business online, dar cu atatea discutii si "lucrat de acasa", a fost destul de dificil.
Cu mana pe inima va spun, din pacate, ca daca nu erau copiii dispaream intr-o secunda fara nicio remuscare si fara sa intorc privirea...
Eu va multumesc anticipat pentru timpul investit in a citi povestioara si sper sa nu aveti parte in viata dvs de asa ceva...
Buna ziua,
Daca nu mai merge atunci va trebui sa va adresati instantei de judecata 9notarului nu are sens) solicitand:
- desfacerea casatoriei
- revenirea ei la numele dinaintea casatoriei
- stabilirea exercitarii in comun a autoritatii parintesti
- stabilirea domiciliului minorilor la mama (la tata nu se va admite sigur fiind mici)
- stabilirea unei pensii alimentare datorata de dvs
- stabilirea unui program de vizitare cu preluarea minorilor.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Acte:
- cerere 3 exemplare
- certificat casatorie original si 2 copii
- certificare de nastere minori 3 copii
- C.i al dumneavoastra macar 3 copii
- alte acte si nume de martori!
When
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Cel mai bine luați copii după octombrie 2020 și mergeți acasă la părinții dumneavoastră. Între timp găsiți un servici și mai puneți probe la dosar astfel încât sa primiți copii fără dubii. Încercați să aveți martori și nu din familie
Mai bine mergeți la un avocat sa stabiliți o strategie pentru următoarele luni însă sub nici o forma sa nu plecați sa lăsați copii cu ea ca ii pierdeți.
În mod cert, asa cum vi s-a spus, nu renunțați la copii!
Găsiți-va un loc de muncă și încercați sa va asigurați elementul probator pentru ca singura șansă pare a fi apelarea la instanta de judecata..
Situația este complexă, iar soluția va fi, de asemenea, complexă. Există temei pentru ca instanța de judecată să stabilească locuința copiilor la dvs, dar trebuie dovedită nu numai incapacitatea mamei, ci și faptul că este în interesul superior al copilului ca acesta să locuiască la dvs.
Probele vor fi complexe și numeroase.