Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa.
Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns într-un punct în care nu mai pot sa îndur stresul la care sunt supus zi de zi.
Soția mea efectiv nu are încredere deloc în mine și mă acuză zi de zi de infidelitate, problema apare când acuzele astea sunt nefondate și multe dintre ele sunt închipuiri. La început am zis că e doar o simplă gelozie dar ușor ușor s-au transformat într-o paranoia pentru că ea aude și vede chestii care nu s-au întâmplat. A început cu chestii mărunte spunând că eu o vorbesc de rău pe ea cu prietenii mei, că eu râd de ea că e "proastă și că miroase de la ea" că am pus camere in casă să o spionez, aude tot felul de vorbe pe care eu nici nu le gândesc apoi sa le mai și spun.
M-a acuzat că am făcut un copil cu soția unui prieten de-al meu și el știe lucrul asta dar accepta să-l crească el. Mă acuza in mod constant că am o relație ascunsa cu nașa fetiței de botez. Am avut inclusiv o discuție și cu nașii noștri punând-o față în față și cu dovezi și ea tot nu crede. M-a acuzat că eu și nașa fetiței ne-am atins în zonele intime de față cu ea și că e a văzut clar că așa s-au întâmplat. Țin să precizez că eu am avut o discuție cu nașul și el știe că soția lui nu ar face așa ceva și că are încredere deplină în ea.
Acum 1 ora aveam o discuție în care eu am spus o frază și ea a înțeles că am spus ceva de nașa. Nu e prima oară când eu vorbesc de ceva și ea înțelege altceva, fiind ferm convinsă că eu și Ioana ne batem joc de ea. In momentul asta nici cu nașii nu mai vorbesc, vă dați seama că se simte și ea aiurea, mi-a și declarat că efectiv ii vine sa o pocnească și mai bine rupem legăturile.
Tind sa cred că ea are o problemă psihică și toate semnele indica o schizofrenie paranoida având și o tentativa de suicid in care a înghițit mai multe pastile și s-a dus să doarmă langa fetița, am chemat ambulanța și în urma controlului, nu prezenta risc pt că deja vomitase mare parte din pastile. As putea sa scriu 3 pagini cu toate "filmele" pe care ea le are despre mine. Într-o oarecare măsură mă simt puțin și în primejdie câteodată din cauza priviri reci, criminale.
As vrea sa depun actele de divorț dar în același timp nu mi-aș dori că fiica mea sa crească cu un asemenea om. Îmi cer scuze pt anumite greșeli dar sunt într-o stare nasoală. Va pot ruga să mă sfătuiți putin și să-mi spuneți ce șanse as avea să o conving măcar să facă un control.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti cum proba in instanta ce ziceti aici si chiar daca ati priba, nu dovediti nimic. Din păcate, nu o puteti trimite la.psihiatru.
In ce priveste copilul, sansele sa aiba locuinta la dvs sunt mici. Chiar pe forum a fost un caz in care instanta a încredințat copilul unei femei care era diagnosticata cu aceasta boala, motivand ca e capabila sa isi ingrijeasca copilul, deci...ori stati si indurati pana se face copilul mai mare, ori divortati.
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă vreți sa nu ajungeți și dumneavoastra bolnav de la stres, cea mai bună soluție este să divorțați.
Dacă aveți nervii de oțel mai stați împreună pentru copil.
Dacă ar exista acte medicale care sa dovedească o anumita afecțiune psihica ,dacă aceasta afecțiune nu I ar permite creșterea copilului atunci în mod evident domiciliul acestuia ar fi stabilit la dvs.Mergeti la un av,discutați,încercați sa o convingeți sa urmeze un tratament,sa consulte un dr,orice act medical v ar ajuta.Din păcate e o situație sensibila care poate fi dovedita destul de greu.,contează și vârstă minorei dependenta de mama etc..Va inhamati la o lupta grea care se poate termina fără rezultatul dorit de dvs..
romascanu
Moderator 24din 24 utilizatori consideră acest răspuns util
9 luni... Ați scris că fetița are 9 luni.
Mămica aceasta se poate afla într-o depresie post-partum /postnatală, care, netratată, poate dura un an sau mai mult. Nu-i vreun moft, nu-i vreo vrăjeală! Lăsați să trăncănească în voie toate soacrele și alte tăntici, care „știu ele mai bine, că doar au născut și ele” pe vremea lu' Pazvante Chioru (eu le-aș invita „elevat” să mai viziteze ceva meleaguri ...prenatale, de le-ar trebui și un IQ mai răsărit ca să priceapă cam pe unde le-am trimis) și încercați să vă ajutați soția, mai înainte de a vă gândi să divorțați de ea.
Încercați, în primă fază, să citiți dvs. câte ceva despre simptomele depresiei post-partum și să discutați cu ea. Încurajați-o să vă povestească ceea ce simte, poate se regăsește ea însăși în poveștile altor femei (cred că găsiți și grupuri de discuție pe facebook).
Ajutați-o, cumva, să înțeleagă că nu este singura (unii zic că o femeie din 8 poate să treacă prin forme mai ușoare ori mai severe) și că nu este nicio rușine să ceară ajutorul unui psiholog/psihoterapeut. (ăsta nu-i psihiatru și nu prescrie „buline”. Tratamentul nu trebuie să fie musai farmacologic. Se poate rezolva și prin psihoterapie.
Nu trebuie să insistați pe control medical/psihiatric.
Dacă reușiți să o convingeți să discute cu un psiholog este o mare realizare. Mai departe, veți afla dacă este necesar (sau poate nu) să consultați și un psihiatru.
De altfel, orice specialist care se respectă (care mai are el însuși „toți boii pe acasă”) nici nu va pune vreun diagnostic mai înainte de a analiza dacă nu cumva simptomele sunt pricinuite de naștere. Este necesar un diagnostic diferențial. Cum este necesar, de exemplu, și atunci când o persoană este în doliu. Dacă ignorăm doliul, există riscul să ni se pară că manifestările anumitor persoane aflate în doliu seamănă cu un sfert din dicționarul de sănătate mintală.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În ziua de azi depresia de orice fel se tratează, în cel mai rău caz prin pastile numite antidepresive.
La pastile se recurge dacă depresia are o formă severă și nu se ameliorează prin psihoterapie.
Totul depinde de bolnav, dacă își recunoaste boala și acceptă terapia.