avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Daca unul dintre soti are problene care impun interventia unuio psihiatru nu se mai poate divorta?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 17 Februarie 2016
Se poate divorta și asa.
O persoana care lucreaza la psihiatrie mi-a spus ca daca sotia are depresie post partum sunt probleme serioase daca se vrea divortul, si ea spune ca nu doreste
Dacă nu are discernământ va trebui sa ii dovediți culpa.
Se va numi un curator avocat.

Dacă ii face rău divorțul poate e mai bine sa așteptați.
Depresia post partum ne indica faptul ca respectiva persoana, sotia, a nascut relativ recent. Este un moment vulnerabil psihic, fizic, emotional pt o femeie.
De divortat, se poate divorta, pt ca nu este nimeni obligat sa ramana casatorit daca nu doreste. Pt. aceasta e nevoie de actiune in instanta. In functie de fiecare situatie, divortul decurge mai greu, dureaza mai mult si poate avea anumite obligatii pt fostii soti.
Nu neapărat ca durează mai mult procesul ar fi problema ci ca nu este un moment oportun pentru divort.
Nu mai puteți aștepta?

Alte discuții în legătură

Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. ... Madrian16 Madrian16 Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns ... (vezi toată discuția)
Incepere actiune divort cu minori ayleena ayleena Buna ziua, va voi expune o situatie si apoi va voi ruga sa ma ajutati cu cateva informatii. Sotul hotaraste, dupa multi ani in care sotia il santajeaza ca ... (vezi toată discuția)
Divort si abandon JanineB JanineB Buna. Sunt noua pe aici si am o problema cu care ma confrunt pt prima data, si sper si ultima.... Sunt casatorita din 2004, in Romania. In anul 2007 am plecat ... (vezi toată discuția)