Buna toata lumea. Problema mea ar fi cam asa in scurt. Detin impreuna cu cuncubina mea ( impreuna de 19 ani) un mic restaurant. Suntem asociati 50_50. Ea este si administratorul firmei. Firma a fost infiintata din bani de imprumut bancar facuta de ea in comun acord care este platita din banii firmei. Dansa se crede mai presus de toate considerindu-se proprietar total, insumand tori banii firmei, ca si cum eu nici nu as fi exista acolo. Muncim impreuna in firma. Eu cum pot sa ies din firma, si daca am dreptul sa cer jumatate din castigurile firmei acumulate pana acum. Sau ce drepturi am pe cale juridica? Muntumesc.
Bună ziua,
Aveți dreptul de a va retrage din firma.
Găsiți-va un avocat cu care sa stabiliți strategia, convocați o adunare generala a asociaților în care sa discutați problema și faptul ca sunteți de acord sa-i lăsați ei firma, în condițiile impuse de dumneavoastră. Aveți dreptul la o cota parte din patrimoniul societatii sau la o suma de bani care sa reprezinte valoarea acesteia, dar și la acordarea dividendelor cuvenite pana la momentul retragerii.