avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ieșire din firmă asociat cu 50%
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ieșire din firmă asociat cu 50%

Buna toata lumea. Problema mea ar fi cam asa in scurt. Detin impreuna cu cuncubina mea ( impreuna de 19 ani) un mic restaurant. Suntem asociati 50_50. Ea este si administratorul firmei. Firma a fost infiintata din bani de imprumut bancar facuta de ea in comun acord care este platita din banii firmei. Dansa se crede mai presus de toate considerindu-se proprietar total, insumand tori banii firmei, ca si cum eu nici nu as fi exista acolo. Muncim impreuna in firma. Eu cum pot sa ies din firma, si daca am dreptul sa cer jumatate din castigurile firmei acumulate pana acum. Sau ce drepturi am pe cale juridica? Muntumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:55, 29 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Aveți dreptul de a va retrage din firma.
Găsiți-va un avocat cu care sa stabiliți strategia, convocați o adunare generala a asociaților în care sa discutați problema și faptul ca sunteți de acord sa-i lăsați ei firma, în condițiile impuse de dumneavoastră. Aveți dreptul la o cota parte din patrimoniul societatii sau la o suma de bani care sa reprezinte valoarea acesteia, dar și la acordarea dividendelor cuvenite pana la momentul retragerii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să cereți mai întâi dividendele aferente anului 2019, iar apoi să vă retrageți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu asociatii neplata dividende sorinbolea sorinbolea Am si eu o nelamurire: Intr-un SRL sunt 3 asociati: unul 90%, altul 5%, si eu 5% . Din 2007, cand am facut impartirea asta in firma, nu am primit nici ban ... (vezi toată discuția)
Administrator smecher ! neghina neghina Buna ziua , Sunt asociat la un SRL cu 10% si la altul cu 15%. AGA a aprobat bilantul pe 2009 pentru ambele SRL-uri precum si retragerea mea din acestea , in ... (vezi toată discuția)
Retragere asociati din srl, impartire bunuri DanCalin DanCalin Buna ziua, sunt asociat majoritar (60%) si administrator intr-o societate comerciala, care mai are inca 2 asociati cu cate 20% actiuni fiecare. Firma a ... (vezi toată discuția)