avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Refuz acordare pensie urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Refuz acordare pensie urmaș

Anul trecut, în 2019, Casa locală de Pensii a sectorului 1 a respins cererea unui pensionar de acordare a pensiei de urmaș soțului rămas în viață, pe motiv că nu se poate acorda acest drept decât din anul 2021, deși solicitarea era legală și toate actele prezentate corespundeau și îndeplineau această solicitare. Cine poate să-mi spună dacă acest refuz este legal sau nu și ce este de făcut în continuare ? Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Marcela B. , utilizator 11:23, 5 Noiembrie 2021
Bună ziua,

Am avut grija de bunica mea (de 83 de ani) în ultimii doi ani de viata eu fiind singura nepoata ( de 34 ani) ( ea fiind divorțată și mai având o singura fiica în Italia). Doar în ultimele 2 luni de viata am beneficiat de pensie de handicap și eu de indemnizație de ajutor personal. Întrebarea mea, eu, nefiind nesalariata în timpul îngrijirii și nici acum în prezent, după decesul ei, as putea primii pensie de urmaș sau alta forma de ajutor bănesc din partea statului?

Va mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas janinavlaicu janinavlaicu Buna ziua!Doresc sa va adresez o intrebare...La ce varsta poate iesi la pensie de urmas sotia supravietuitoare nascuta in aprilie 1956 iar durata casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie de urmas darius12 darius12 speta: O persoana decedeaza la varsta de 59 de ani, era in campul muncii si se pregatea de pensionare (la 60 ani, cred). Asta se intampla acum doi ani. Sotul ... (vezi toată discuția)