Anul trecut, în 2019, Casa locală de Pensii a sectorului 1 a respins cererea unui pensionar de acordare a pensiei de urmaș soțului rămas în viață, pe motiv că nu se poate acorda acest drept decât din anul 2021, deși solicitarea era legală și toate actele prezentate corespundeau și îndeplineau această solicitare. Cine poate să-mi spună dacă acest refuz este legal sau nu și ce este de făcut în continuare ? Vă mulțumesc !
Am avut grija de bunica mea (de 83 de ani) în ultimii doi ani de viata eu fiind singura nepoata ( de 34 ani) ( ea fiind divorțată și mai având o singura fiica în Italia). Doar în ultimele 2 luni de viata am beneficiat de pensie de handicap și eu de indemnizație de ajutor personal. Întrebarea mea, eu, nefiind nesalariata în timpul îngrijirii și nici acum în prezent, după decesul ei, as putea primii pensie de urmaș sau alta forma de ajutor bănesc din partea statului?
Pensie de urmas
janinavlaicu
Buna ziua!Doresc sa va adresez o intrebare...La ce varsta poate iesi la pensie de urmas sotia supravietuitoare nascuta in aprilie 1956 iar durata casatoriei a ... (vezi toată discuția)