avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna seara, am o nelamurire, pe titlul de proprietate sunt trei mostenitori ,se poate ca doi dintre ei sa i mi dea mie partea lor fare a mai face succesiunea si alte acte,unul dintre mostenitori este socrul meu si intrun final tot la mine o sa ajunga ci revine lui plus inca ceva din imparteala care osa se faca. va multumesc.:">
Cel mai recent răspuns: arua , utilizator 00:26, 18 Decembrie 2009
Ar trebui sa fiti mai explicit. Unul din cei 3 sunteti dvs? Daca da, atunci ceilalti doi pot renunta pur si simplu la drepturile ce li se cuvin. In CM veti fi mentionat dvs ca mostenitor iar cei 2 ca renuntatori.
Daca dvs nu faceti parte din grupul celor 3, atunci va trebui dezbatuta succesiunea intre ei. Daca 2 din ei renunta la mostenire al 3-lea culege drepturile lor. Nu se poate renunta la succesiune in favoarea unuia din mostenitori. Se poate doar renunta pur si simplu urmand ca ceilalti sa culeaga cota renuntatorilor.
Pe Titlul de Proprietate sunt trecuti proprietarii imobilului, respectiv terenului. Daca acestia sunt decedati este obligatoriu sa se faca succesiunea iar mostenitorii acestora, stabiliti in Certificatul de mostenitor, pot dispune de acest imobil prin partaj, donatie, schimb, vanzare.
Daca pentru succesiune nu este obligatoriu cadastru si intabulare, in cazul actelor de dispozitie aceasta formalitate trebuie indeplinita.
In cazul in care proprietarii nu sunt decedati se face cadastru si intabulare, apoi acestia pot dispune cum vor de bun(vanzare, donatie, partaj...) Actul de partaj, daca nu ma insel, se poate face si fara cadastru si intabulare numai daca unul dintre proprietari ramane cu intregul bun imobil iar ceilalti primesc sau nu sulta (o suma de bani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ieșire din indiviziune : cu cadastru sau fără ? georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Avem următoarea speță : în urma decesului bunicului, o casa veche a fost mostenita de 3 nepoti . Succesiunea a fost incheiata, exista ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratii Marbe Marbe Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)