avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile unui concubin asupra bunurilor celuilalt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile unui concubin asupra bunurilor celuilalt concubin

Buna ziua,
Mama mea are un concubin. Ea nu are un loc de munca, in schimb el are. Eu lucrez în afara României si de câte ori am venit in tara am adus bani cash, sume legale pe care i-am dat sa ii strângă. De curând i-am mai trimis prin transfer bancar o suma si cu ce a mai avut a cumpărat o casa pe numele ei, unde stau amandoi. Nu știu cum ar putea ea sa dovedească provenienta banilor aduși de mine cash cu toate ca eu lucrez legal. As vrea sa stiu daca el poate peste ani sa ceara cota parte din casa folosindu-se de faptul ca el lucrează si ea nu, si mințind ca si el a contribuit.
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2020
eugen1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 05:41, 30 Iulie 2020
Bună ziua,

Nu va avea niciun drept la acea casă sau la orice altceva pentru care mama dvs. are chitanțe/facturi pe numele ei.
În schimb, dacă se căsătoresc și mama dvs. decedează înaintea lui, va avea dreptul la 1/4 din toate bunurile ei de la acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept creanta la partaj intre concubini catalin_ovidiu catalin_ovidiu Buna ziua Am avut o relatie de 8 ani cu o persoana, iar dupa incetarea relatiei ea cere parte din banii care i-am strans pentru cumpararea unui ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. lucram din 2019 în regatul unit, suntem necăsătoriți, ... Remussssss Remussssss Bună ziua. Lucram din 2019 în Regatul Unit, suntem necăsătoriți, si am strâns cu mult efort și sudoare o suma de bani împreună cu concubina mea, cu ... (vezi toată discuția)
Drept de moștenire? amazoana1978 amazoana1978 Tatal meu e in concubinaj cu o femeie de 20 de ani din care rezulta si un copil care nu e recunoscut de nici unu din ei , in tot acest tim a ramas casatorit cu ... (vezi toată discuția)