avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț, certificat medico-legal agresiune fizică
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț, certificat medico-legal agresiune fizică

Buna ziua! Am scos un certificat medico-legal pentru agresiune fizică . Îl vreau pentru a-mi folosi in instanță la divorț . La mijloc sunt și 2 copii minori , 4 ani respectiv 6 luni . Întrebarea mea este: Mai este nevoie de plângere la poliție pe langa certificat , pentru a avea dovadă că agresiunea a fost făcută de către soț sau este suficient doar certificatul. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Hnsadmig , utilizator 00:12, 31 Iulie 2020
Certificatul atestă doar faptul că ați fost agresat, dar nu stabilește vinovăția cuiva. Așadar, trebuie să faceți și plângere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati pe calea instantei de judecata o cerere pentru emiterea unui ordin de protectie pe o perioada de 6 luni de zile fata de sotul dvs precum si evacuarea acestuia din locuinta comuna.
De asemenea, puteti introduce si cerere pentru desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului dvs, iar in functie de istoricul comportamentului acestuia, puteti solicita inclusiv sa exercitati autoritatea parinteasca in mod exclusiv asupra copiilor.
Contactati urgent un avocat si discutati pe larg cu acesta pentru a va sprijini in demersurile dvs.
Întâi obțineți un ordin de protecție provizoriu de la poliție, însoțit eventual de evacuarea lui!
Abia apoi solicitați instanței un ordin pentru 6 luni!
Pe de alta parte, solicitati desfacerea casatoriei, stabilirea domicilului copiilor la dvs, pensie de intretinere, etc!
Am plecat cu copiii la părinții mei . Nu este la prima abatere , am strâns ceva dovezi insa mi a spart telefonul (4 la Nr). Până acum nu am mers mai departe cum ar fi poliția și altele, m-am întors mereu înapoi (da știu, greșeala mea ) , însă acum sunt hotărâtă să merg mai departe. Mulțumesc pentru răspunsuri
In mod cert obținerea unui ordin de protecție sau macar o plângere facuta la poliție pt lovire și alte violențe alături de certificatul medico legal vor fi probe importante în stabilirea culpei în procesul de divorț.

Alte discuții în legătură

Buna ziua.daca plec cu copilul de acasa fara sa stie tatal lui ... Vera A Vera A Buna ziua.Daca plec cu copilul de acasa fara sa stie tatal lui , as vrea sa stiu de ce ma poate acuza.Nu am domiciliul la adresa unde stam . E caz penal daca ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi sunt necesare pentru o plangere la politie pentru insulte,amenintari,violenta emotionala? N87 N87 In casnicie,am fost abuzata fizic si emotional,de catre sotul meu,atat pe perioada sarcinii,cat si dupa nastere.Dupa indelungate intervenitii ale familiilor ... (vezi toată discuția)
Certificat medico legal mirelba mirelba Va rog sa-mi spuneti daca certificatul medico legal fara plangere la politie ajuta intr-un proces de divort impotriva sotului?Va multumesc (vezi toată discuția)