avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ce dovezi sunt necesare pentru o plangere la politie ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ce dovezi sunt necesare pentru o plangere la politie pentru insulte,amenintari,violenta emotionala?

In casnicie,am fost abuzata fizic si emotional,de catre sotul meu,atat pe perioada sarcinii,cat si dupa nastere.Dupa indelungate intervenitii ale familiilor pentru a stopa comportamentul violent si ignirile,am decis sa ma mut la mama impreuna cu bebelusul,de comun acord cu el,el aducandu-ma la mama cu bagaje cu tot si facilitand sa ma mut cat mai repede chiar era de acord si cu divortul, Cu toate astea,amenintarile si jignirile nu au incetat.Vreau sa stiu ce dovezi sunt necesare pentru a face o plangere la politie si pt divort?Va multumesc
Buna ziua!
Atat pentru plangerea penala, cat si pentru divort aveti nevoie in principal de martori, atat din familie, cat si din afara familiei (prieteni, vecini, de exemplu - care sa nu fie subiectivi in declaratii) pentru a proba comportamentul violent verbal, fizic si psihic, dar si pentru a proba faptul ca destramarea casatoriei este rezultatul culpei exclusive a sotului Dvs.
Cand v-a abuzat fizic, ati incercat sa obtineti un certificat medico-legal sau sa efectuati poze a leziunilor cauzate de sotul dvs? Daca veti avea nevoie de ajutor sau indrumare in redactarea plangerii penale sau a actiunii de divort, nu ezitati a-mi adresa si alte intrebari.
Numai bine!
Stimata dna amenintarile ,insultele,pot sa fie motive de divort,urmand sa fie dovedite cu martori.Daca continua cu amenintari.violenta fizica puteti solicita un ordin de protectie.Pt plangerea la politie nu va puneti mari sperante,insulta nu mai este prevazuta inlegislatia penala.,Eventual formulati plangere pt amenintari si lovire sau alte violente dar durata de solutionare este de lunga durata cu sanse discutabule.Totusi plangerea penala o puteti folosi la divort sau pt obtinerea ordinului de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu cu copil de 2 ani fara a fi finalizat divortul andra001 andra001 buna seara! sora mea este casatorita cu un `domn` care de 3 ani ii face zile fripte! de cca 3 luni s a agravat situatia au intervenit jigniri dure si cate o ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de niste sfaturi- amenintari din partea fostului sot GabriD GabriD Buna ziua.Numele meu este Gabriel.Am niste intrebari si daca cineva ar putea sa ma lamureasca ,sau sa ma indrume,as fi recunoscator. Logodnica mea a fost ... (vezi toată discuția)
Situatie mai ciudata ianstef ianstef buna seara as dori si eu o informatie!ma aflu intr-o situatie dificila si nu stiu cum sa o depasesc, cel putin pana la divort. de la un timp de vreme ... (vezi toată discuția)