avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie mai ciudata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie mai ciudata

buna seara
as dori si eu o informatie!ma aflu intr-o situatie dificila si nu stiu cum sa o depasesc, cel putin pana la divort. de la un timp de vreme relatiile cu sotia sunt din ce in ce mai tensionate din motive pe care nu vreau deocamdata sa le scriu aici si am impresia ca tine mortis sa ma provoace la a recurge la violenta desi eu nu vreau acest lucru, probabil are vreun interes, in sensul ca mai tot timpul recurge la insulte si jigniri stiind ca nu suport acesta desi eu nu o jignesc si n-o insult in nici-un fel. exista vreo metoda legala de opri acest comportament? inregistrare, plangere la politie..etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
ianstef, utilizator
Nu, nu exista alta modalitate decat puterea dv de a va stapani comportamentul si de a rezolva situatia( daca nu se poate altfel) printr- un divort civilizat!:)
Aveti copii minori?
Locuinta in care stati al cui este?
Va intreb toate acestea pentru ca puteti sa va schimbati domiciliul pana la divort, dar daca aveti copii minori a caror custodie o doriti, puteti fi reclamat pentru abandon de familie.
situatia e ceva mai complicata, avem un copil minor (16 ani) asupra caruia nu mi-am putut exercita autoritatea niciodata datorita iubirii excesive a mamei si matusii (care este sora mea) n-m putut niciodata lua vreo masura coercitiva (de felul...nu primesti deoarece ai gresit, sau n-ai facut......atunci cand copilul gresea ceva sau nu facea ceva ce i se spunea, asa cum cred ca e normal pt a corecta intr-un fel comportamentul unui copil, de aici copilul a inteles ca ce zice sau ce cere tata poate fi ignorat deoarece mama il iubeste iar ce vrea sau zice tata n-are nici-o importanta, discutand aceste lucruri cu mama lui aceasta invoca faptul ca metodele mele de corectie sunt gresite iar ea hotaraste singura ce este de facut pt ca, copilul sa nu mai cresca complexat asa cum a cresut ea. de aici relatiile s-au tensionat iar copilul este, cum este si normal, de partea mamei, deoarece aceasta ii permite orice, acum vreau sa divortez si sa-i las pe amandoi sa de descurce pt ca oricum eu nu contez, asa ca...ce nevoie au de mine? dupa cum v-am spus nu vreau sa recurg la violenta! apartamentul in care locuim este bun comun iar noi, parintii, am facut o conventie scrisa de mana prin care ea isi ia angajamentul sa se ocupe de educatia copilului iar eu sa contribui cu cota parte ce mi se cuvine la cheltuielile casei si la intretinerea copilului pe care din pct meu de vedere am respectat-o tot timpul, dar se pare ca nu e deajuns si....situatia este asa cum este.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
ianstef, utilizator
tacerea ar putea fi singura dvs reactie pana la pronuntarea sentintei de divort.
....am impresia ca tine mortis sa ma provoace la a recurge la violenta desi eu nu vreau acest lucru, probabil are vreun interes, in sensul ca mai tot timpul recurge la insulte si jigniri stiind ca nu suport acesta desi eu nu o jignesc si n-o insult in nici-un fel. exista vreo metoda legala de opri acest comportament?

Tabloul este urmatorul: prin atitudinea dansei va instiga la violenta in speranta ca la momentul divortului sa va acuze pe dvs. pentru destramarea casniciei. Nu-i satisfaceti aceasta placere pentru ca nu e nevoie de asemenea acuzatii pentru desfacerea casatoriei. Poate daca ii confirmati ca divortul isi va urma calea fireasca si ceea ce ati stabilit (incredintarea, partajul, etc.) vor fi mentinute conform intelegerii poate inceteaza sa aiba aceasta atitudine si veti beneficia de putina liniste pana la pronuntarea divortului.
Succes:luck:
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E ceva mai complicat ianstef ianstef situatia e ceva mai complicata, avem un copil minor (16 ani) asupra caruia nu mi-am putut exercita autoritatea niciodata datorita iubirii excesive a mamei si ... (vezi toată discuția)
Mama suspecta de probleme psihiatrice isi violenteaza copiii ruxandr@ ruxandr@ Parintii mei sunt in divort. Tata se lupta pentru custodia a (doi) 2 copii minori - Ruxandra(17) si Stefan (2); deasemenea mai esta si fiica cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește ... Emilstoian92 Emilstoian92 Bună ziua. Concubina mea are un copil de 15 ani care locuiește cu mama sa in apartamentul meu proprietate personala. Doar că minorul se poarta cu mine ... (vezi toată discuția)